Máte-li problém se zobrazením obsahu, pokračujte prosím zde.

Autoklub České Republiky Newsletter září 2018

V Praze dne 5. prosince 2018

Vážení přátelé,

mám dnes dva důvody, proč se na vás obracím s mimořádným sdělením. A oba dva důvody jsou radostné.

V prvé řadě minulý týden Nejvyšší státní zastupitelství zrušilo obvinění Autoklubu ČR a také Romana Ječmínka z údajného dotačního podvodu jako nepodložené a neprokázané.

Jsem velmi rád, že náš dlouhodobý názor na toto obvinění se potvrdil. Na základě naší stížnosti tento názor převzal již Nejvyšší státní zástupce - nebylo tedy nutno ani čekat na rozhodnutí nezávislého soudu. Takový postup je výjimečný, a svědčí o dvou skutečnostech. V prvé řadě o naprosté nesmyslnosti podaného obvinění, a v druhé řadě o kvalitě naší obhajoby. Jsem velice rád, že se k ní uvolil Mgr. Lukáš Trojan, jeden z nejlepších trestních právníků v republice, místopředseda Unie obhájců ČR, a v neposlední řadě předseda našeho Národního odvolacího soudu. Stížnost proti sdělení obvinění, kterou kolega Trojan připravil, byla nepochybně základem pro tento procesní úspěch, nakonec státní zástupce argumentaci v ní uvedenou při zrušovacím rozhodnutí převzal.

Druhým důvodem, proč se na vás dnes obracím, je náš velký diplomatický úspěch. Během sobotní valné hromady FIM jsem byl zvolen členem představenstva této mezinárodní federace na následující 4 roky. Z 9 kandidátů na 3 volná místa jsem obdržel nejvíce hlasů. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi k tomuto úspěchu pomohli. Zejména děkuji našim pořadatelům, protože díky nim jsme ve světě motocyklového sportu velmocí, která logicky musí svého zástupce v šestičlenném vedení FIM mít. Děkuji také všem činovníkům Autoklubu a samozřejmě jezdcům a týmům, kteří šíří slávu našeho sportu po celém světě. Vydobyté pozice se budu snažit využít co nejvíce ve prospěch nás všech.

Přeji vám všem krásný první adventní týden.

Jan Šťovíček
Prezident Autoklubu ČR

Autoklub České Republiky
Autoklub ČR Členství v autoklubu Nadační fond
Autoklub ČR Členství v autoklubu Nadační fond

Odhlášení z odběru novinek:
Tato e-mailová zpráva je obchodním sdělením dle zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti
a je zaslána na základě registrace v AUTOKLUBu ČR.
Pokud si nepřejete dostávat další informace o aktuálních akcích a nových slevách, klikněte ZDE.