Supermoto Academy pro děti 28. září v Sosnové

Na autodromu v Sosnové u České Lípy se v pondělí 28.9.2015 pod patronací Autoklubu ČR uskutečnila náborová akce supermoto academy 2015 pro děti ve věku od 6ti do 12ti let. Pořadatel akce, Autoklub Česká Lípa v AČR přivítal ráno při registraci účastníků celkem 36 zájemců o tento mladý motocyklový sport. Autoklub Česká Lípa v AČR patří mezi největší pořadatele sportovně motoristických akcí v České republice a současně pořadatele nejvýznamnějších závodů supermoto v ČR. Právě na autodromu v Sosnové se pořádají závody mistrovství světa supermoto, a proto zde vznikla iniciativa přivést nové mladé zájemce o motocyklový sport mezi jezdce do supermota.

Celý den měly děti možnost vyzkoušet si pod vedením zkušených instruktorů, sportovních komisařů, organizátorů akcí a v neposlední řadě i mistrů řídítek, jízdu na terénní části sosnovské trati, jízdu na připravených dětských závodních motocyklech a připravenou jízdu zručnosti. Instruktory z řad současných špičkových jezdců byli Petr Vorlíček a Milan Sitnianský. Pondělní den byl rozdělen na teoretickou a praktickou část. Během teoretické části se děti dozvěděli kromě informací o supermotu také základy první pomoci. Účastníky byli kromě dětí i rodiče a tak došlo i na otázky týkající se možného vstupu některých zájemců do řad motocyklových závodníků. Pro děti byly jistě nejatraktivnější částí dne jízdy na připravených motocyklech, které byly skutečně jak během dopolední části, tak i po chutném obědě v neustálé permanenci a děti tak měli možnost vyzkoušet si pocity závodníků supermoto. Celé odpoledne pak bylo věnováno pouze praktickým nácvikům správného ovládání motocyklu, rovnováze, obratnosti a správnému způsobu jízdy na terénních skocích. Před koncem akce byly všem účastníkům předány certifikáty a účastnické poháry. Ti nejrychlejší z každé kategorie ještě navíc obdrželi pohár a dětské šampaňské. Na úplný závěr dne všem předvedl své schopnosti a umění Milan Sitnianský, který na závodní motorce dokázal, že patří mezi současnou špičku této disciplíny. 
 
Věříme, že tato akce přispěje k propagaci supermota a přivede mladé jezdce k této zajímavé disciplíně motoristického sportu.

Sdílet