13 trofejí pro mistry zemí Zóny střední Evropy českým jezdcům. Ovládli i Pohár národů

Praha 13. 12. 2014: Francouz Jean Todt, prezident Mezinárodní automobilové federace FIA, se v pražském hotelu Marriot zúčastnil vyhlášení mistrů zemí Zóny střední Evropy. Předávání cen předcházelo představení osvětové kampaně „Nedej příležitost!“, na jejímž vzniku se podílela i FIA. „Bezpečnost na silnicích je a bude naším zásadním tématem,“ zdůraznil prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek.  

Poznámka: Kompletní seznam oceněných najdete v příloze tiskové zprávy. 

Kampaň „Nedej příležitost!“
Přimět řidiče všech věkových skupin, aby zdokonalovali své řidičské schopnosti a centra bezpečné jízdy-polygony nenavštěvovali jen kvůli smazání bodů, chce kampaň „Nedej příležitost!“, kterou Autoklub ČR odstartuje v průběhu ledna 2015. „Bezpečnost na silnicích je zásadním tématem, kterému se chceme výrazně věnovat. V první fázi jsme se zaměřili na zlepšování řidičských dovedností. Chceme, aby si i motoristé ověřili pravdivost rčení: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.“ řekl viceprezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. 
Hlavní součástí kampaně jsou dva reklamní spoty, které se natáčely na konci srpna letošního roku v režii vynikajícího mladého režiséra a kameramana Tomáše Jelínka. Vedle spotů jsou připraveny také tiskoviny, webová stránka kampaně, prezentace na sociálních sítích a další. Celá kampaň vznikla díky podpoře z grantu Mezinárodní automobilové federace FIA ve výši 30 000 EUR. 


Obce jako partneři při pořádání rally
„Manuál pro obce“ je dalším počinem Autoklubu ČR v oblasti zvyšování bezpečnosti motoristických soutěží. Dvacetistránková brožura má za cíl seznámit lidi v zastupitelství a v radách obcí se základními postupy pro případ, že právě přes jejich město, čtvrť nebo vesnici, vede trať sportovního podniku. „ Příručka obsahuje vysvětlení základních pojmů z dotčené problematiky, ale i celou řadu praktických příkladů toho, s čím vším se obce v této oblasti mohou potkat,“ vysvětlil ředitel služby dopravní policie Tomáš Lerch a dodal: „Začali jsme ji používat už v této sezóně a máme zatím ze strany obcí velmi příznivé reakce.“  Brožurku vydalo Ministerstvo vnitra a kromě Autoklubu ČR a Policie ČR se na její přípravě podílelo také ministerstvo dopravy. 

Na zvyšování bezpečnosti jezdců i diváků při motoristickém sportu a hlavně v rallyových soutěžích pracuje Autoklub ČR dlouhodobě. „Bezpečnostní opatření jsme v poslední době výrazně posílili. Systém se snažíme nastavit tak, abychom v nejvyšší možné míře minimalizovali nejrůznější pochybení. Motosport s sebou ale nese určitou míru rizika vždy, s tím je třeba počítat. O to důležitější je maximálně dodržovat všechna bezpečnostní opatření,“ připomněl Jan Šťovíček.
Fotogalerie 

Další informace

/dokument/7097-kompletni-vysledky-jednotlivych-disciplin-zony-stredni-evropa.h

Sdílet