LEGENDÁRNÍ ČEŠTÍ JEZDCI BUDOU SLEDOVAT ŠPIČKOVÉ POSÁDKY NA STŘEDOEVROPSKÉ RALLY

Jedna z největších sportovních událostí roku na českém území odstartuje za několik okamžiků. Druhý ročník Středoevropské rally, která je předposledním podnikem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, zahájí ceremoniální start na Pražském hradě, po kterém bude následovat úvodní rychlostní zkouška ve Velké Chuchli a večerní test v Klatovech. V pátek soutěž pokračuje náročnými erzetami po šumavských hvozdech a o víkendu se přesouvá na tratě v Německu a Rakousku.

Špičkové světové posádky šampionátu WRC, WRC2 a WRC3 bude sledovat také několik zástupců dobrovolného sdružení „Klubu mistrů,“ jehož členy jsou legendární jezdci všech automobilových disciplín, kteří se významně zasloužili o rozvoj a popularitu motoristického sportu v České republice.

„Chtěli bychom především poděkovat Autoklubu České republiky, že nám umožňuje pořádat setkání našich členů při různých motoristických akcích. Motorsport je i po mnoha letech stále naší velikou vášní a potkat se s kamarády na závodech má úplně jinou atmosféru než někde v klubovně. Považujeme to vždy za výjimečnou příležitost, obzvláště v případě, že se jedná o tak prestižní podnik, jako je mistrovství světa. Na Středoevropské rally jsme byli už při loňské premiéře, letos máme zázemí ve Švihově a už se těšíme na atmosféru předposledního podniku světového šampionátu,“ poznamenal předseda Klubu mistrů a bývalý legendární navigátor Karel Jirátko.

„Nás vždy velmi potěší setkání s jezdci, které jsme v minulosti tak obdivovali, a kteří ve své době patřili ke špičce v různých automobilových disciplínách. Klub mistrů je nejen poděkováním za jejich skvělé výkony, ale také pestrou připomínkou let minulých. Příběhy a zážitky těchto jezdců nestárnou. Doufám, že si druhý ročník Středoevropské rally užijí, připravili jsme pro ně zajímavý program,“ doplnil generální sekretář AČR – Tomáš Kunc.

Foto: eWRC

(Jan Koudelka)

Sdílet