König: závěr v IDM a úspěšný flattrack v Pardubicích. O novém angažmá zatím jasno není

Český jezdec má za sebou sezonu v německém šampionátu IDM. Oliver König v něm skončil na celkovém 25. místě se sedmi body. Další bohužel nevyjel ani v posledním víkendu na Hockenheimu, kde skončil nejprve osmnáctý a pak devatenáctý. „Je to škoda, mohl jsem získat body za čtrnácté místo, ale měl jsem problém s převodovkou, vypadávaly kvalty. Byl jsem nucen vyjet z trati,“ dodal König z týmu Hertrampf Racing Ducati. Závěr sezony si zpestřil závodem MS flattracku v Pardubicích, kde skončil na deváté příčce.

Po dvou letech v mistrovství světa superbiků přešel letos Oliver König do prestižního šampionátu IDM. Ani tam ho však smůla neopustila. Pouze jednou se podíval do bodové patnáctky, celkem šestkrát závod nedokončil. „Očekávání byla větší, nebyli jsme tolik konkurenceschopní, což mě mrzí. Ale jsem připraven bojovat dál,“ prohlásil König, který si v letošním roce zvykal na závodní Ducati.

Motorka má určitě potenciál, ale bylo by potřeba ji lépe nastavit a během sezóny inovovat. Po celou dobu nás trápili problémy s přehříváním, které se nezlepšovaly a já jsem měl během závodů vodu i přes 100 stupňů. Ale na posledním podniku jsem už zajížděl konkurenceschopné časy na kolo.“

Náladu si zlepšil na flattracku v Pardubicích, kde se v sobotu uskutečnil závod mistrovství světa. Königovi se podařilo dostat do finále a vyjet celkově 9. místo. „Musím říct, že jsem si to neskutečně užil. Chtěl bych pogratulovat Ervínu Krajčovičovi, který vyhrál. Díky za cenné rady a pomoc,“ dodal König.

V současné době bude motocyklový závodník z Prahy uvažovat, kam svoji kariéru nasměruje dál. „Přerovnávám si všechno v hlavě a promýšlím nejlepší řešení pro sebe,“ dodal König, který však nemá zatím vyjednané místo v žádném šampionátu. „Už nechci zkoušet nějaké nové věci, ale chci jít na jistotu někam, kde to vše funguje a chci si jen sednout na motorku a ukázat, co ve mě je. Vše nyní řešíme, finální variantu zatím neznám.

Text: Jiří Uhlíř

Foto: IDM a archiv Olivera Königa

Sdílet