Ervín Krajčovič triumfoval na domácí půdě ve světovém Flat tracku v Pardubicích

O víkendu se v Pardubicích odehrál pátý závod mistrovství světa ve Flat tracku, kde se sešla kompletní česká špička této disciplíny. V napínavém závodě, který byl díky deštivému počasí několikrát odkládán, nakonec triumfoval český jezdec Ervín Krajčovič, úřadující mistr světa, který poprvé v kariéře zvítězil na domácí půdě.

Na start se postavilo šest českých závodníků, tradiční trio Tomáš Kolařík, Ondřej Svědík a Ervín Krajčovič, ke kterému se připojily tři divoké karty – Vít Janoušek, Dan Mandys a bývalý účastník šampionátu WSBK Oliver König.

Základní část ovládl vedoucí jezdec série Američan Sammy Halbert, ale Ervín Krajčovič získal skvělou startovní pozici pro finále v podobě druhého místa. Finálová jízda se kvůli incidentům šestkrát opakovala, což jezdcům na psychice rozhodně nepřidalo a napětí by se dalo krájet. Ervín Krajčovič se dokázal pokaždé dostat do vedení a v posledním startu uhájil první pozici až do cíle.

Zasloužené vítězství si vychutnal za obrovské podpory nadšeného publika na tribunách. Druhý skončil Američan Halbert a stupě vítězů doplnil Ital Kevin Corradetti. Výborné čtvrté místo obsadil náš Ondřej Svědík, a při své premiéře ve Flat trackovém mistrovství světa skončil v TOP10 devátý Oliver Konig a desátý Daniel Mandys.

Závod v Pardubicích potvrdil skvělou formu Ervína Krajčoviče, který před posledním závodem v Debrecenu ztrácí na vedoucího Sammyho Halberta pouhých sedm bodů. O letošním králi světového Flat tracku se tedy rozhodne už tento víkend v Maďarsku (12. října 2024).

(Pavol Pučko)

Foto: Štěpán Ševčík

Sdílet