Jan Kopecký zakončil sezónu vítězstvím

Agrotec Škoda Rally Team zvítězil na poslední soutěži letošní Mistrovství České republiky. Po napínavém průběhu mohl slavit v cíli Invelt Rally Pačejov. Po Barumce měl Jan Kopecký jen teoretickou naději na další obhajobu titulu, ke kterému byl velmi blízko Dominik Stříteský. Na druhého v pořadí, Adama Březíka, ale ztrácel jediný bod.

Pořadatelé opět připravili nádherně postavenou soutěž včetně jedné úplně nové rychlostní zkoušky. Soutěž začala trochu netradičně kvůli probíhajícím krajským volbám. V sobotu dopoledne byly v harmonogramu pouze dva průjezdy tradiční rychlostní zkouškou „Muničák“ a teprve odpoledne po zavření volebních místností se vše rozjelo naplno. Právě na dopoledních oklouzaných zkouškách v lese nabral Jan Kopecký několik vteřin ztrátu na čelo, odpoledne se ale do toho pořádně obul.

Vyhrál všechny čtyři zbývající rychlostní zkoušky a po sobotě se ujal vedení s náskokem 4,3 sekundy na Dominika Stříteského. Ten si díky umístění v etapě zajistil letošní titul a neděle tak slibovala pořádný souboj o samotné vítězství.

Do bitvy o desetiny sekundy se v neděli přidal i Filip Mareš a tato trojice předváděla početné divácké kulise nádherné průjezdy. Jan Kopecký se spolujezdcem Jan Hlouškem si ale i díky svým zkušenostem vítězství již pohlídali a v cíli měli náskok 3,4 sekundy na Dominika, Filip pak byl o dalších 4,4 vteřiny za nimi.

„Z vítězství máme samozřejmě obrovskou radost,“ přiznal v cíli Jan Kopecký. „Letos jsme se prali s ostatními o vítězství na každé soutěži a nějaké vteřinky nám vždy chyběly, tentokrát jsme byli o malinko lepší my. Naše Škoda Fabia RS Rally2 opět fungovala fantasticky a my se na ni mohli naprosto spolehnout. Gratuluji Dominikovi se spolujezdcem Jirkou Hovorkou k titulu, letos si ho opravdu zasloužili. My jsme si vítězstvím na Pačejově zajistili druhé místo v šampionátu.“

Vzhledem k tomu, že šlo o letošní poslední start Agrotec Škoda Rally Teamu, je na místě i poděkování všem, kteří se na letošní sezóně podíleli. „Chci poděkovat všem našim partnerům, bez kterých by to nešlo. Jsem rád, že i letos jsme mohli být součástí dealerských týmů Škoda Auto. Obrovský kus práce odvedl celý náš tým. Poděkovat musím Honzovi Hlouškovi za skvělý diktát, rodině, tátovi, mechanikům, prostě všem okolo, díky moc za vaši práci a podporu! A zapomenout nemohu ani na naše věrné fanoušky. Letošní napínavé souboje musely bavit i je! Takže ještě jednou díky všem!“

Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanol Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Olma, Michelin, Mol Racing Fuel, Arexons, Renovak, Uniprint a Agropodnik Domažlice.

(Agrotec Škoda Rally Team)

Sdílet