Denisa Pecháčková přepsala historii českého trialu!

V současné době čerstvě sedmnáctiletá reprezentantka České republiky Denisa Pecháčková, jezdkyně týmu TRRS Zitzmann Racing s přímou tovární podporou, se stala nejen prvním českým jezdcem, který kdy zvítězil v závodě nejvyšší kategorie mistrovství Evropy, a to již v 16 letech, ale také se jí podařilo vyhrát celý seriál mistrovství Evropy v nejvyšší kategorii Women’s European Championship.

Mistrovství Evropy odstartovalo v květnu v italském Piazzatorre, pokračovalo v červenci ve francouzské Isole 2000, začátkem srpna hostilo Německo třetí podnik v Grossheubachu a finále se jelo 10.-11. srpna u nás v Kramolíně u Nepomuka. Pět prvních míst, dvě druhá místa a jedno třetí jí s přehledem zajistilo titul Mistryně Evropy pro rok 2024.

A co na to Denisa?

Jak náročné bylo získat titul mistryně Evropy?

Cesta k titulu Mistryně Evropy byla náročná, ale také nesmírně vzrušující. Každá soutěž přinášela nové výzvy a vyžadovala maximální soustředění. Trénink a práce na technice byly klíčové, ale nejdůležitější bylo udržet si klid a pevné nervy. Od prvních soutěží v Itálii až po tlak domácího finále v Kramolíně jsem věděla, že ke každé soutěži musím přistupovat s maximálním soustředěním a brát ji jako nový krok na cestě k úspěchu.

Na jakém motocyklu jezdíš?

Jezdím na motocyklu TRRS ONE 250 RR. Tento stroj funguje perfektně, má dostatek výkonu, je lehký a skvěle ovladatelný.

Startuješ i na jiných soutěžích než na Mistrovství Evropy? Pokud ano, jak se ti tam daří?

Startuji i na TRRS Open Mistrovství České republiky, Mistrovství Španělska a také na Mistrovství světa. Všechny výše uvedené seriály jsou zatím v plném proudu, takže je těžké dělat nějaké předběžné závěry.

Denisko, je ti teprve 17 let, tohle přece nemůžeš zvládat sama. Jak to funguje?

Základním pilířem je rodina, bez jejichž nasazení by to vůbec nešlo. Dále je to bezmezná podpora importéra motocyklů TRRS, firmy Auto Zitzmann s.r.o., za jejíž tým TRRS ZITZMANN RACING jezdím. Spolu s výrobcem motocyklů TRS mi poskytují veškerý potřebný materiální support. V neposlední řadě děkuji i mým sponzorům (najdete je na mém profilu reprezentanta) a samozřejmě také všem přátelům a fanouškům, kteří mi dodávají sílu a pozitivní energii.

Jak se ti podařilo získat podporu továrny a importéra motocyklů TRRS?

Přišlo to prakticky samo. V sezóně 2023 si mě na Mistrovství světa všiml Jordi Tarrés, sedminásobný mistr světa, trialová legenda a spoluzakladatel firmy vyrábějící motocykly TRS. Ohledně mého angažmá a následné podpory kontaktoval Libora Balouška, jednatele firmy Auto Zitzmann s.r.o., která dováží motocykly TRS do Německa, Česka a na Slovensko, a požádal ho o spolupráci.

Co bys chtěla v tomto sportu ještě dokázat? Je ti teprve 17 let a už jsi Mistryní Evropy, co dál?

Chtěla bych vyhrát Mistrovství světa v kategorii TRIAL GP Women a také triumfovat v českém mistrovství v kategorii TR2, kde soutěžím i proti chlapcům a mužům. Abych těchto cílů dosáhla, musím ještě hodně trénovat a získat další zkušenosti. Naštěstí jsem ještě mladá, takže věřím, že to jednou zvládnu.

Denise patří obrovská gratulace a uznání za tento skutečně historický úspěch. Věříme, že její úspěch inspiruje další mladé dívky v České republice, aby se vydaly v jejích stopách a usilovaly o podobné úspěchy.

Rovněž gratulujeme celému týmu, který za tímto úspěchem stojí. Je nám jasné, že rodina je na Denisu nesmírně hrdá, stejně jako my všichni z Českého trialu.

Sdílet