Vysoké Mýto bude v roce 2025 hostit FIM SuperMoto národů

Autodrom Vysoké Mýto bude po hostování mistrovství světa FIM SuperMoto v letech 2021 a 2022 příští rok místem konání FIM SuperMoto národů. V České republice se tento prestižní podnik bude konat poprvé, uskuteční se ve dnech 20. a 21. září 2025.

FIM SuperMoto of Nations – SuperMoto národů – je prestižním kláním reprezentačních týmů z celého světa a každoročním vrcholem sezóny. SuperMoto kombinuje prvky motokrosu a silničních závodů, což z něj činí mimořádně atraktivní podívanou pro všechny fanoušky motorsportu. Autodrom ve Vysokém Mýtě, který se nachází v malebném východočeském regionu, je ideálním místem pro konání této akce. Trať je známá svými dlouhými rovinkami, nejdelší z nich měří 200 metrů, a technickými zatáčkami, které jsou výzvou pro každého jezdce a zárukou napínavé podívané pro všechny návštěvníky. Díky dlouholetým zkušenostem s pořádáním významných motoristických akcí a moderní infrastruktuře je sportovní komplex vysokomýtského Autodromu připraven nabídnout účastníkům i návštěvníkům prvotřídní podmínky.

„Jde o další skvělou zprávu pro české fanoušky motorsportu. Budou mít příležitost vidět nejlepší závodníky světa na nejprestižnějším podniku disciplíny SuperMoto. Blahopřeji vysokomýtským pořadatelům k jedinečné příležitosti a vzhledem k jejich vysoké profesionalitě a dlouholetým zkušenostem věřím, že se jí zhostí na té nejvyšší možné úrovni,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

„Je nám ctí, že Česká republika historicky poprvé hostí FIM SuperMoto národů na našem okruhu ve Vysokém Mýtě. Jsme přesvědčeni, že tento elitní mezinárodní podnik nabídne nejen vzrušující sportovní zážitek, ale také příležitost ukázat krásy našeho regionu a přivítat zde fanoušky z celého světa,“ doplnil Jiří Čáp, předseda AUTOKLUBU KAROSA, klubu v AČR.

FIM SuperMoto of Nations se koná pravidelně od roku 2006 kromě koronavirové přestávky v roce 2020. Nejčastějším vítězem je Francie, jejíž tým získal zlato jedenáctkrát. České republika se nejlépe umístila v roce 2016, když získala stříbrnou medaili. Na stupně vítězů český tým dosáhl ještě v letech 2012, 2015 a 2018, kdy vyjel bronzovou medaili.

Sdílet