Praha hostila FIA seminář bezpečnostních delegátů rally

Dvaadvacet bezpečnostních delegátů rally zastupujících deset národních členských federací Mezinárodní automobilové federace FIA se ve dnech 19. až 21. srpna 2024 sešlo v Praze na třídenním semináři o provozní bezpečnosti rally. Školení organizoval Autoklub České republiky.

Po prvním praktickém semináři v bezpečnostním technickém centru FIA ve francouzském Valleiry v prosinci loňského roku se v Praze uskutečnil druhý ročník akce zaměřené na posílení a zdokonalení bezpečnostních postupů v rally. Tentokrát byl určen pro federace východoevropského regionu. Opět byl podpořen grantem Nadace FIA pro bezpečnost motoristického sportu.

Školení se zúčastnilo 22 frekventantů zastupujících 10 různých členských národních federací z celého regionu, kteří se zúčastnili několika workshopů a zároveň obdrželi odborné rady a vedení od Nicolase Klingera, zástupce bezpečnostního delegáta FIA WRC a předsedy komise Closed Road, a Clémenta Lautého, vedoucího oddělení Operational Safety FIA.

Jedním z vrcholů školení byl praktický workshop na veřejné komunikaci. Toto praktické cvičení umožnilo účastníkům vypracovat komplexní bezpečnostní dokumentaci, která je základním dokumentem pro zajištění bezpečnostních standardů během rally. Tento workshop měl zásadní význam pro získání reálných zkušeností účastníků, které jim umožnily aplikovat teoretické znalosti v praktických scénářích.

Školení také posloužilo jako platforma pro sdílení znalostí a zkušeností mezi zúčastněnými federacemi. Účastníci školení byli vyzváni k diskusi o vlastních problémech a řešeních souvisejících s bezpečností, což podpořilo prostředí spolupráce zaměřené na neustálé zlepšování rally podniků v celém regionu.

FIA bude pokračovat v rozmisťování školení o bezpečnosti rally v regionech po celém světě s cílem podpořit ASN v jejich úsilí o podporu bezpečnosti a zajištění dodržování nejvyšších standardů.

Semináře FIA se zúčastnili bezpečnostní delegáti z Albánie, Srbska Chorvatska, Ukrajiny, Gruzie, Lotyšska, Litvy Maďarska, Polska a hostitelské České republiky.

Sdílet