Pech s Uhlem v cíli Barumky na 10. místě

Kompletní česká rallyová špička a velká mezinárodní konkurence, v čele s úřadujícím evropským šampiónem Novozélanďanem Haydenem Paddonem, se představila na právě skončené Barum Rallye ve Zlíně.

Závod provázelo úmorné horko s hrozbou lokálních bouřek, které pořádně potrápily nejenom posádky, ale i pořadatele. Ti museli dokonce jednu rychlostní zkoušku zrušit kvůli nesjízdnosti po průtrži mračen.

Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel prvně jedoucí se zapůjčenou Fabií R5 byla po 1. etapě na 11. místě. Závod nakonec dokončili na 10. místě absolutně a 6. místě v rámci Mistrovství České republiky.

„Chtěli jsme co nejvíce poznat auto kategorie R5 v ostré soutěži a myslím, že se nám to tady docela podařilo. Nebylo to nic jednoduchého a hlavně ze začátku jsem udělal pár jezdeckých chyb. Při jedné takové se mi podařilo prorazit pneumatiku a byla z toho ztráta kolem jedné minuty. Ale s každým kilometrem to bylo lepší a ke konci závodu jsme se s Fabií už docela skamarádili i na mokru,“ říká Pech jun. a pokračuje. „V nejbližších dnech nás čeká ještě zkouška Toyoty Yaris R5, abychom měli co nejvíce informací o závodních speciálech všech značek při výběru techniky na příští sezónu,“ uzavírá Pech jun.

Dalším závodem EuroOil teamu bude ve druhé polovině září Rallye Pačejov.

https://www.vaclavpech.cz

Sdílet