Martina Doubka čeká v Mostě klíčový závod

Martin Doubek, současný lídr šampionátu NASCAR Whelen Euro Series ve třídě EuroNASCAR 2, se tento víkend postaví na start domácího závodu v Mostě v rámci 32. ročníku Czech Truck Prix (30/08-1/09). Po sedmi závodech sezóny má Doubek na svém kontě pět vítězství, jedno druhé místo a jeden nedojetý závod, což ho staví do vedoucí pozice před závěrečnou částí sezóny.

„Do konce sezóny se ještě může stát cokoliv, ale zatím mám 5 vítězství, 1 druhé místo a 1 nedojetí z Anglie,“ komentuje svou dosavadní bilanci Doubek. Nadcházející závody v Mostě, Německu a Belgii budou rozhodující, neboť na výsledcích v těchto závodech závisí jeho šance na celkové vítězství.

Mostecký závod bude pro Doubka obzvlášť důležitý, protože na této domácí trati v minulosti čelil různým problémům. „Doufám, že letos tu smůlu prolomíme,“ říká optimisticky. Mostecký okruh je rychlý, technický a také náročný zejména kvůli prvnímu esíčku, které je tradičně místem drsných soubojů. Doubek se však těší na podporu rodiny a fanoušků, kteří mu budou dodávat sílu během závodu.

„Na závody v Mostě se vždycky těším, nejen kvůli tomu, že je to domácí závod, ale hlavně proto, že se mi líbí trať. Věřím, že nás přijde podpořit i hodně fanoušků a společně vytvoříme tu správnou atmosféru a užijeme si celý víkend,“ dodává Doubek.

Se svým vozem je Martin Doubek spokojený. „Letos to funguje skvěle, nechci to zakřiknout. Od začátku sezóny, od prvního závodu ve Valencii, kdy jsme vyhráli hned první jízdu, auto funguje bez problémů. Tým na tom skvěle pracuje a auto je momentálně ve perfektní kondici,“ hodnotí, Doubek, který v Mostě testoval naposledy na začátku srpna.

Nadcházející víkend v Mostě tak bude klíčovým momentem pro Doubka a jeho tým v jejich cestě za titulem v EuroNASCAR 2. Fanoušci se mohou těšit napínavé závody, plné dramatických momentů a adrenalinu.

Czech Truck Prix 2024

Adrenalinový víkend odstartuje už ve čtvrtek 29. srpna, kdy je na programu spanilá jízda závodních strojů do centra Mostu. 

Roli ambasadora Czech Truck Prix 2024 přijal Martin Macík, vítěz Dakar Rally, který se aktivně zapojí do celé akce. „Je mi ctí být součástí českého závodu s tak bohatou a více než třicetiletou tradicí. Těším se na setkání s fanoušky a také na nedělní jízdu, kdy si budu moct vyzkoušet jeden ze závodních trucků přímo na dráze,“ řekl Macík, kterého v neděli čeká exhibiční jízda se závodním Ivecem Steffi Halm.

Na víkend pro diváky je vedle samotných závodů připraven také bohatý doprovodný program, který je v rámci vstupného zdarma a potěší každého člena rodiny. Milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet OFFROAD taxijízdy s vozy IVECO, zdokonalit své řidičské umění během ukázkových kurzů bezpečné jízdy na polygonu nebo zhlédnout Dragster show. Na diváky čeká i výstava amerických aut, vystoupení DAKAR vozů nebo autogramiády jezdců NASCAR i TRUCK. Po oba dny bude navíc pro diváky zdarma i Grid Walk – tedy jedinečná možnost vstoupit přímo na startovní rošt a z bezprostřední blízkosti si prohlédnout vozy i jezdce těsně před startem. Zábavu pro celou rodinu pak na diváckém svahu zajistí ruské kolo, skákací hrad, dětské soutěže a herna v Auto Galerii.

V neděli po skončení programu je pro zájemce připraven společný běh po závodní dráze, kterého se může zúčastnit široká veřejnost, a to i bez vstupenek.

Více informací k akci najdete na webu www.autodrom-most.cz.

Závodní víkend Czech Truck Prix & NASCAR podpořily: 

Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism #VisitCzechia, Národní sportovní agentura a Ústecký kraj.

Sdílet