Skvělé klasické enduro se odjelo o víkendu ve Mšeně

Klasika ve Mšeně má dlouholetou tradici a na úrovni podniku je to znát, celý tým Enduro klubu Mšeno je sladěný, trať perfektně připravena, zázemí v areálu plochodrážního stadionu a mohli bychom pokračovat.

První jezdci začali najíždět již ve čtvrtek, aby si stačili v klidu projít oba dva testy, které sice byly stejné jako loni, ale pořadatel si dal práci, aby byly na testech i nové pasáže. Vlastně letošní soutěž byla jiná, bylo sluníčko, ale nijak dramaticky se neprášilo a loni nám pršelo.

Ale zpět k letošnímu ročníku. V pátek už tradičně pokračovalo procházení testů, zabydlování, technická a administrativní přejímka a předávání motocyklů do uzavřeného parkoviště. Klasika je přece jen jiná v tom, že motocykl musí splňovat veškeré náležitosti jízdy na pozemních komunikacích.

V sobotu ráno vše vypuklo za účasti starosty města Mšena a jezdci se vydali na 55km dlouhý okruh se dvěma testy a dvěma časovými kontrolami.

Do první časové kontroly měl mistrák 67 minut s cross testem a do druhé časové kontroly 40 minut s enduro testem. Samotný okruh vedl krásnou mšenskou přírodou.

Cross test na louce byl velice rychlý a ti nejrychlejší ho zajížděli okolo 4:12, enduro test byl namotaný v lese, kde potrápil jezdce i prachový výjezd, ale každý si s ním poradil. Nejrychlejší ho měli i pod 6 minut. Na přejezdu bylo pár bažin, výjezdů, ale nic, co by se nedalo zvládnout a u nejtěžších pasáží byly objížďky, které mohli využít kromě mistráku všichni. Mistrák měl poctivá 4 kola, a to včetně žen a veteránu 40. Přebor kola 3 a přebor C kola 2.

V neděli se startovalo opět v 9:00 hodin, během nedělního dne hlásili déšť a po zralé úvaze se mistráku zkrátila soutěž na kola 3.

Podle ohlasů jezdců se jednalo o poctivou soutěž na evropské úrovni, která prověřila i ty nejlepší jezdce co jezdí Mistrovství světa a kteří mohli kvalitně potrénovat a poměřit síly doma, stejně tak i ty co se připravují na blížící se šestidenní. A ostatní mohou být pyšní, že se postavili na start skvělé a poctivé enduro soutěže. Ne nadarmo se říká, že enduro je jeden z nejtěžších sportů vůbec, nejen jízdou v terénu, ale také tím, že se jede za skoro jakéhokoliv počasí a podmínek.

Již nyní se můžeme těšit za měsíc na další enduro do Kozojed 28.-29.9.2024 pod taktovkou KP enduro klubu, který pořádal již i Mistrovství Evropy v enduru. Pár slov k celé soutěži přineseme již brzy, máte se určitě na co těšit.

Nejrychlejšími jezdci obou dnů byli Kryštof Kouble, Matěj Škuta, Jaromír Romančík, Matěj Skořepa, Jiří Hádek, Ondřej Havrda Martin Balatka a další.

Open MČR E1: Matěj Skořepa, Martin Balatka, Martin Kučera

Open MČR E2: Kryštof Kouble, Matěj Škuta, Jaromír Romančík

Open MČR E3: Jiří Hádek, Jakub Hedrlín, Jan Kašpárek

Open MČR ženy: Zuzana Unger, Karolína Vrchotová

Open MČR Vet 40: Petr Křivánek, Miroslav Škuta, David Pabiška

Open MČR junior absolutně: Matěj Škuta, Matěj Skořepa, Martin Balatka

Open MČR družstva:

Kryštof Kouble, Matěj Škuta, Jaromír Romančík

Matěj Skořepa, Jakub Hedrlín, Lukáš Hedrlín

Ondřej Havrda, Martin Kučera, Milan Kotek

Veškeré informace o sezoně naleznete na oficiálním webu českého endura CzechEnduro.cz – Home (sledujte také náš facebook a Instagram)

Děkujeme všem partnerům letošní sezony Inter Cars – hlavní partner Adrenalin Oil, Enduro4all, Mefo, Motozem, Enduro4all, Haruda RAC Sedlčany, Beta Fabián

Sdílet