Pech s Uhlem v cíli Bohemia Rallye

Čtvrtým dílem pokračovalo o víkendu Mistrovství České republiky v rallye v okolí Mladé Boleslavi.

Tradičně na technicky náročné trati, v úmorném horku a s rozmary počasí se odjel letošní ročník Rallye Bohemia. Po nočních bouřkách zůstávaly rychlostní zkoušky v některých lesních úsecích mokré a sem tam ještě lokální déšť trať navlhčil. Přesto panovalo tropické horko a posádky se musely vypořádat s těžkými změnami povrchu. I tak čelo startovního pole jelo neuvěřitelně vyrovnaně.

„Nejtěžší bylo, správně odhadnout přilnavost silnice při přechodu ze sucha na mokro a naopak. Povrch se stále měnil. Stalo se nám, že v nájezdu do zatáčky bylo sucho, ale na výjezdu zůstalo pod stromy mokro a auto tam okamžitě sklouzlo. Díky tomu se mně povedlo udělat další z chybiček, které nás stály drahocenné vteřiny,“ popisuje náročnost první etapy Pech, kterou jejich posádka dokončila se ztrátou 19 sekund na čtvrtém místě.

Ve druhé etapě se podmínky ráno opakovaly, a po nočním dešti byla trať v lesích opět velice kluzká.

„I když jsme měli perfektní informace o každém metru tratě, stažení ztráty na trojici jezdců před námi se nepovedlo. Navíc, v přemíře snahy o útok, jsem v závěru v jedné vracečce udělal ještě hodiny a bylo po nadějích na lepší výsledek. Bohemka se nám podle představ nepovedla. Celou soutěž jsme byli s nejrychlejšími v kontaktu, ale rozhodly moje jezdecké chyby. Bez nutnosti zajet rychle poslední městskou rychlostku, jsme udělali pro pobavení fanoušků alespoň několik atraktivních průjezdů dveřmi napřed,“ uzavírá s úsměvem Pech.

Dalším závodem EuroOil teamu bude v polovině srpna Barum Rallye ve Zlíně.

www.vaclavpech.cz                                                                             

www.vaclavpech-fanclub.cz

Sdílet