Výstava 120 let Autoklubu ČR v Muzeu silnic

Také Muzeum silnic ve Vikýřovicích si připomene letošních 120 let od založení Autoklubu České republiky.

„Z Prahy, přímo z klubového domu v Opletalově ulici, jsme přivezli výstavní panely a několik exponátů – prvorepublikových ročenek, odznaků, ale i součástky starých automobilů, jako jsou tachometry, žárovky, svíčky nebo klíče. Výstavu jsme doplnili našimi vlastními sbírkovými předměty – mapami, které Autoklub za první republiky vydával, máme také poměrně bohatou sbírku odznaků, vystavili jsme i část sbírky vlaječek, které dokumentují spíše novější historii, kdy byla organizace motoristů součástí Svazarmu,“ informovala o výstavě kurátorka Karla Pospíšilová.

Výstava o historii Autoklubu České republiky je instalována v Malém výstavním sále Muzea silnic, v přednáškovém sále čeká na návštěvníky překvapení v podobě prezentace jednoho z našich významných regionálních motoristických podniků – slavného veteránského Kolštejnského okruhu, závodů historických silničních motocyklů a sidecarů. Zdejší pobočný spolek Autoklubu ČR, Moto klub Šléglov v AČR, pořádá letošní XXVI. ročník o víkendu 14. a 15. září 2024.

Výstavu je možno zhlédnout do 27. září 2024. Otevírací doba je Út – So: 9.00 – 16.00 hod. Jinou dobu návštěvy je možno domluvit telefonicky nebo e-mailem.

Sdílet