Na nejoblíbenější ecoRally sezóny dorazí posádky Peugeot v plné sestavě

oficiální tisková informace Peugeot ČR

Bohemia ECO energy Regularity je právem považována za nejpopulárnější ecoRally v Česku. Důvodů je několik: krásné silničky protínající Kokořínsko a Český ráj, neopakovatelný jízdní zážitek na okruhu Sosnová, perfektní organizace a příjemná letní atmosféra. Značka Peugeot má ovšem ještě o důvod víc. Na ecoRally Bohemia totiž v minulosti získala nejcennější trofeje, zejména pak v roce 2020, kdy si odvezla veškerá nejvyšší ocenění.

Bohemia ECO energy Regularity je bezesporu ikonou české ecoRally. Zasloužila se o to jak vysokou úrovní z hlediska organizace, tak i tradicí. Poprvé se jela už v roce 2018. Značka Peugeot se sice připojila až v roce 2020, ale zato impozantním způsobem. Zvítězila totiž ve všech kategoriích – elektromobilů, výrobců i absolutně. Od té doby se pak tohoto závodu účastnila pravidelně a nikdy neodjela bez poháru. A to je cílem i pro letošní ročník. Posádky s vozy Peugeot proto vyrážejí bránit barvy značky s velkým odhodláním a v kompletní sestavě.

„Bohemia ECO energy máme jednoznačně nejraději a už se moc těšíme. Tuto ecoRally pojedu už popáté, i když s novým navigátorem Jakubem Motlíkem poprvé. Nicméně už první společný závod v Olomouci naznačil, že jsme sehraní a schopní zajíždět skvělé výsledky, takže doufám, že se to o nadcházejícím víkendu potvrdí. Našim cílem je „bedna“, a uděláme pro to maximum! Jsme rádi, že parc fermé s nabíjecí infrastrukturou bude na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci, což je jen pár kroků od hotelu Clarion Zlatý lev, který můžeme díky partnerství se skupinou CPI Hotels využívat,“ říká Kryštof Hájek.

Zatímco Kryštof Hájek bude s pátou účastí na Bohemia ECO energy Regularity takřka „matadorem“, ostatní dvě posádky pojedou tento závod poprvé.

„Trocha nervozity ale hodně očekávání,“ vystihuje své pocity Petr Vomáčka, „moc se těšíme na okruh Sosnová. I když se jede mimo soutěž, dává nám možnost prověřit schopnosti našeho Peugeotu e-208 a ukázat jeho silné stránky. Luxus závodního okruhu si zřejmě ecoRally Bohemia může dopřát díky spojení s „klasickou“ rallye. Takové spojení přináší samozřejmě i další výhody jako větší zájem diváků a možnosti zajímavých setkání. Tento závod jedeme sice poprvé, ale rozhodně si neklademe nízké cíle. Chystáme se zaútočit na nejvyšší pozice.“

Také Lucie Kudrnovská s Petrem Timurou pojedou Bohemia ECO energy poprvé, společně pak závodí teprve potřetí. Kromě toho se dá očekávat velká náročnost závodu (14 měřených testů s délkou 320 km) a silné startovní pole (25 posádek z toho 2 zahraniční). Vzhledem k těmto skutečnostem jsou ambice Lucie Kudrnovské trochu skromnější: „Budeme považovat za úspěch, probojujeme-li se do první desítky,“ přiznává Lucie. „Našim cílem je neustále se zlepšovat, přičemž nejde jen o samotný závod. Potenciál vozu Peugeot e-208 objevuji každý den. Trénuji a snažím se zlepšovat v udržování rychlosti vozu. Doufám, že se nám tato snaha na ecoRally Bohemia zúročí.

Značku Peugeot na dalším letošním podniku šampionátu ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally opět podpoří generální partner, společnost TotalEnergies: „S nadšením oslavujeme naše generální partnerství i na třetí soutěži ecoRally Bohemia ECO energy Regularity v Mladé Boleslavi a s napětím sledujeme snahu posádek o dosažení dalších medailových pozic!“, říká Denisa Bucková, Marketing specialist TotalEnergies ČR.

#EcoRally #BohemiaECOenergyRegularity #Peugeot #TotalEnergies #Partnerství #Vítězství

Sedmý ročník Bohemia ECO energy Regularity odstartuje v pátek 12. července v 17:00 na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi. První etapa zahrnuje pět měřených zkoušek o celkové délce 109 km. Do druhé etapy vyjedou závodníci v sobotu 13. července v 8:00 z libereckého náměstí Dr. E. Beneše. Závěrečná nedělní etapa má tři měřené úseky a bude zakončena slavnostním vyhlášením vítězů ve 13:00 v Mladé Boleslavi.

Posádky s vozy Peugeot: Team Peugeot

Startovní č. 2: Kryštof Hájek / Jakub Motlík – Peugeot e-2008

Startovní č. 4: Petr Vomáčka / Martina Vomáčková – Peugeot e-208

Startovní č. 7: Lucie Kudrnovská / Petr Timura – Peugeot e-208

Foto a informace k účasti značky Peugeot na ecoRally:

Facebook: @PeugeotEcoRally  /  Instagram: peugeot_ecorally

Kontakt pro tisk:

http://cz-press.peugeot.com/

Radka Matthey \ +420 724 106 111

radka.matthey@p-automobil-import.cz

Sdílet