Jan Kopecký si veze z vinohradů stříbro

Agrotec Škoda Rally Team si vybojoval na domácí Agrotec Petronas Rally Hustopeče druhé místo. K vítězství přitom opět byl jen krůček.

Už od startu soutěže bylo jasné, že opět půjde o boj o vteřinky mezi pěticí posádek. Jenže hned tři z nich brzy chybovaly a buď nabraly ztrátu, nebo dokonce byly nuceny odstoupit. Již od třetí rychlostní zkoušky se tak boj o vítězství zúžil pouze na dvojici posádek. Jan Kopecký s Janem Hlouškem bojovali s Adamem Březíkem navigovaným Ondrou Krajčou. Obě posádky pilotovaly stejné speciály Škoda Fabia RS Rally2 a používaly i stejné pneumatiky Michelin. Byl to krásný a férový souboj.

Po páteční etapě šel spát z vedoucí příčky Jan Kopecký. Jeho náskok ale činil jen 5 vteřin, což je na zrádných tratích v okolí jihomoravských Hustopečí nicotný rozdíl. To se ukázalo hned v sobotu ráno při prvních průjezdech, kdy byl Březík vždy o kousek rychlejší a rázem vedl o 5,1 sekund. Posádka Agrotec Škoda Rally Teamu se ještě pokusila v druhých průjezdech zatlačit, ale stačilo to jen na snížení ztráty, která v cíli činila 2,7 sekundy. A to vše skoro po 150 odjetých kilometrech.

„Přestože jsme skončili těsně druzí, odjíždíme z Hustopečí téměř spokojeni,“ začíná hodnocení soutěže Jan Kopecký. „Byl to znovu boj od začátku až do konce, a to musí bavit nejen nás, ale i fanoušky. My jsme za celou soutěž neudělali žádnou větší chybu a těžko bych našel místa, kde jsem mohl najet nějaké vteřiny navíc. Musel bych jít do velkého rizika, a to by se i vzhledem k vývoj šampionátu, kde se nebude škrtat žádný výsledek, nemuselo vyplatit. Adam do toho rizika šel, několikrát měl namále, ale skvěle to ustál a já mu gratuluji k jeho prvnímu velkému vítězství. Už se těším na další souboje s mladými puškami na Bohemce!“

Několik slov přidal i ředitel AGROTEC Group Martin Rada. „Jsem velice rád, že se nám domácí soutěž podařila a nádherné souboje posádek o desetiny vteřiny byly odměnou pro všechny diváky. Jsme v AGROTECU všichni hrdí na výkony Jana Kopeckého s Janem Hlouškem a těšíme se už na Rally Bohemia.“

Velmi vyrovnané je teď i pořadí v českém šampionátu. Se 101 bodem vede Dominik Stříteský, který po vítězství na Krumlově dojel v Hustopečích třetí. Jan Kopecký má bodů 95 a Adam Březík 88.

Další soutěží pro Agrotec Škoda Rally Team bude Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi v termínu 13. – 14. července.

Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanol Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Olma, Michelin, Mol Racing Fuel, Arexons, Renovak, Uniprint a Agropodnik Domažlice.

 

Sdílet