Accolade Smrz Racing BGR – Misano

Novotný a Clark získali v prvním závodě nové zkušenosti

Po delší pauze se tým Accolade Smrz Racing BGR vrátil na závodní okruh, tentokrát v italském Misanu. Mladí jezdci se museli nejprve seznámit s pro ně novou tratí. Oběma se podařilo během pátečních tréninků a sobotního programu zlepšit časy a nabýt nových poznatků a zkušeností.

První závod nebyl jednoduchý pro jezdce kategorie World Supersport 300, teploty na italském pobřeží se pohybovaly velmi vysoko (trať měla okolo 42 stupňů), a podmínky na trati nebyly ideální. Přesto se oběma jezdcům českobudějovického týmu podařilo závod dokončit. Filip Novotný dokázal porazit soupeře ve své skupince a vybojovat 21. pozici v cíli. Chris Clark po penalizaci (long lap) skončil 25.

Filip Novotný #11 “Dnes to bylo o dost lepší než včera. Podařilo se nám něco zlepšit, a ještě máme co vyladit abychom byli zítra v první skupince.”

Chris Clark #27 „Kvůli penalizaci mi ujela skupinka, ale i tak jsem měl motivaci a konstantní časy bez slipstreamu. Bez penalizace to bude zítra lepší.“

Náročný druhý závod

Přestože se oběma jezdcům týmu Accolade Smrz Racing BGR podařilo dosáhnout výrazného zlepšení během víkendu, českobudějovický tým Jakuba Smrže odjíždí z Misana bez bodů. Filip Novotný bojoval ve skupince s cílem získat světové body, nakonec se mu to však kvůli technickým potížím nepodařilo a skončil 25. Chris Clark měl také dobrý start do druhého závodu této prestižní a vyrovnané kategorie World Supersport 300, nakonec skončil 27. Tým si z Itálie odváží řadu důležitých poznatků a dat, na kterých hodlá stavět již během příštího závodního víkendu, který se bude konat na domácí půdě týmu v Mostě 19. – 21. července.

Jakub Smrž (manažer týmu) “Chris i Filip se hodně zlepšili během víkendu, a získali jsme spoustu důležitých informací. Filipovo tempo se blížilo bodovaným pozicím ve druhém závodě. Pracovali jsme na stylu jízdy. Měli jsme dva drobné technické problémy, které nás připravily o šanci bojovat o body. Spíš se jednalo o věc nastavení a stylu jízdy, ale nic, co bychom nemohli do budoucna vyřešit. Formát závodů v letošním roce je opravdu těžký pro nové mladé jezdce bez znalosti tratí. My to však nevzdáváme, a pracujeme ze všech sil. Děkuji jezdcům i celému týmu za skvělou práci.”

Filip Novotný #11 “Konečně se mi podařil trochu lepší start a první kolo závodu. Předjel jsem několik jezdců. Byl jsem v pozici bojovat o body, ale problém s řazením mi to nakonec neumožnil. Chtěl bych moc poděkovat týmu, především Kubovi, za skvělou práci. V Mostě budeme silnější a bude to lepší.”

Chris Clark #27 „Podařil se mi lepší start než v předešlých závodech. Stále je však co zlepšovat. Jel jsem ve skupince, ale po předjetí jsem ztratil kontakt. Držel jsem si rytmus a vyrovnal svůj nejlepší čas tohoto víkendu.“

(Denisa Odendaal)

 

Sdílet