POZVÁNKA NA VÍKEND

Minulý víkend byl trochu klidnější, ale teď se letošní motoristická sezóna opět roztáčí do vysokých otáček. A kam můžete vyrazit tentokrát?

Až do soboty 15. června pokračuje vzpomínková jízda historických vozidel 1000 mil československých. Spanilá jízda více než stovky historických skvostů končí v sobotu před Národním technickým muzeem na Letné.

AUTOMOBILOVÝ SPORT

V okolí Hustopečí se koná už 19. ročník AGROTEC PETRONAS RALLY HUSTOPEČE. Tahle jihomoravská soutěž je velmi oblíbená nejen pro svůj kompaktní formát a krásné prostředí Pálavy, ale také díky šotolinovým rychlostním zkouškám, které jsou v dnešní době spíše vzácností.

www.agrotecrally.cz

 

V Sedlčanech pokračuje Mistrovství ČR a FIA Zóna střední Evropy v rallycrossu. Na známém okruhu v Sedlčanské kotlině probíhají poslední úpravy. Trať je načechraná, asfalt vyčištěný, divácké zóny posekané. A počasí? To se uvidí.

www.rallycross.cz

 

MOTOCYKLOVÝ SPORT

Třetí podnik HT Group Open mistrovství ČR v motokrosu se jede v sobotu 16. června 2024 v Přerově, kam se domácí šampionát vrátil v roce 2021. Stejně jako v předešlých podnicích se na startu představí jezdci čtyř tříd: 85 ccm, MX2, MX1 a Veterán. Ti nejlepší budou jistě chtít udržet červené tabulky a diváci se mohou těšit na další dramatický souboj o vedení ve třídě MX1.

www.ceskymotokros.cz

 

České mistrovství v supermotu OPEN MČR Supermoto zavítá na okruh MJP Arena Nordring ve Fuglau, kde se pojede současně s rakouským mistrovstvím. České supermoto tímto závodem ukončí jarní část sezóny.

www.supermotocz.cz

 

Vycházející hvězdy motocyklových okruhů můžete sledovat na okruhu FUN arena v Chebu, kde proběhnou další závody šampionátu FIM MiniGP Czech Republic Series & Miniracing Czech Republic 2024.

www.miniracing.cz

 

Milovníci přírodních okruhů můžou zavítat na Cenu města Jičína. Jičínský okruh je součástí OPEN MČR a Poháru ČR na přírodních okruzích.

www.amk-jicin.cz

Kompletní kalendář sportovních i mimosportovních akcí naleznete na úvodní straně našeho webu.

(Jan Koudelka)

Sdílet