Přidá Vojtěch Štajf v Maďarsku další pódium?

Tým ACCR Racing21 se již o následujícím víkendu zúčastní čtvrtého podniku seriálu FIA European Historic Rally Championship. Vojtěch Štajf s Veronikou Havelkovou budou na trati 57. ročníku maďarské Mecsek Rallye usilovat s Toyotou Celica GT-Four o pódiové umístění v celkové klasifikaci.

Stejně jako v minulých ročnících bude tato soutěž, pořádaná nedaleko maďarského města Pécs, zápolením soudobých i historických soutěžních vozů. Mezi přihlášenými posádkami je rovněž dvacítka účastníků evropského šampionátu historiků. Ve dvou dnech a pěti sekcích absolvují posádky dvanáct rychlostních zkoušek s celkovou délkou 165 km.

Vojtěch Štajf se na trať této populární maďarské soutěže vrací po dvou letech. A zatímco v roce 2021 si zde dojeli s Vladimírem Zelinkou na voze Opel Kadett C GT/E pro páté místo absolutně a vítězství ve třídě, o rok později se stejným navigátorem, avšak již se současnou Toyotou Celica, skončili pro technické potíže již v samotném úvodu soutěže. V letošním ročníku směřují Štajf s Havelkovou svůj výsledek na pódium celkové klasifikace.

Soutěžní vůz Toyota Celica GT-Four ST165 vykazoval na uplynulých dvou letošních soutěžích vysokou míru spolehlivosti, na kterou se posádka týmu ACCR Racing21 bude opět spoléhat i v rámci 57. ročníku Mecsek Rallye. Ještě před odjezdem na seznamovací jízdy do Maďarska pak Štajf s Havelkovou absolvují s vozem krátký předsoutěžní test.

„Do Maďarska se s Veronikou hodně těšíme. Pro mě to není neznámé místo, jako tomu bylo během minulé soutěže ve Španělsku. Minimálně tři erzety znám z minulých ročníků, takže by to pro nás mělo být celkově příjemnější. Musíme však vzít v potaz i silnou konkurenci v podobě posádek Zippo – Arena, ale především domácí matadory Érdiho jr. s Kerékem, kteří tady v posledních dvou ročnících zvítězili a budou mít podporu domácího publika,“ předpovídá před odjezdem do Maďarska Vojtěch Štajf a dodává: „Aktuálně držíme třetí příčku průběžného pořadí celkové klasifikace evropského šampionátu s padesáti body a věřím, že máme šanci naše bodové konto pódiovým umístěním ještě navýšit. Vzhledem k tomu, že dosavadní naše letošní starty často poznamenaly vydatné dešťové přeháňky, přáli bychom si na blížící se Mecsek Rallye vzájemné souboje se soupeři na suché trati. Snad to tedy tentokrát vyjde.

Historické vozy letošního ročníku populární Mecsek Rallye slavnostně odstartují do soutěže již tento pátek 14. června v 16,15 hod. na náměstí Széchenyi v historickém centru města Pécs.

Více informací o týmu na:

www.facebook.com/racing21rallyteam

(Tomáš Vaněk)

Sdílet