POZVÁNKA NA PESTRÝ ZÁVODNÍ VÍKEND

Předpověď počasí sice není úplně optimální, meteorologové na víkend slibují pro východní část republiky silné bouřky, na západě varují před vydatným deštěm. To přidělává vrásky mnoha pořadatelům i závodníkům, protože nadcházející víkend je vydatný také počtem podniků.

FIM SIDECAR MOTOKROSS WORLD CHAMPIONSHIP-GP KRAMOLÍN

Jeden z vrcholů motocyklového sportu v naší republice. V Kramolíně u Nepomuku se uskuteční čtvrté kolo mistrovství světa v sajdkárkrosu. Světová špička se do České republiky přesouvá z francouzského Plomionu, v Kramolíně se jede mistrovství světa už potřinácté. Krásná, rychlá a náročná trať prověří nejen dvojice na „sajdách“, ale také účastníky evropského šampionátu čtyřkolek.

FIM Sidecarcross World Championship | www.fimsidecarcross.com

FB: @WSC

ORLEN FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF CZECH REPUBLIC

Také fanoušci plochodrážních oválů se mají na co těšit. Hlavním víkendovým tahákem bude určitě FIM Speedway Grand Prix v Praze na Markétě, což je podnik s nejdelší historií SGP. Legendární plochodrážní stadion se už tuto sobotu stane epicentrem světové ploché dráhy, kde se bude bojovat o každou zatáčku a každý mistrovský bod. A protože jsou vstupenky téměř vyprodané, atmosféra bude jako vždy velkolepá. Stadion se pro diváky otevře ve 14:00 hodin, a kromě závodů je pro ně připraven bohatý doprovodný program.

Hlavní stránka – Speedway-prague.cz

FB: @AKMarketa

@OlympCSMV

FIM MiniGP Czech Republic Series & Miniracing Czech Republic 2024

Na známém okruhu v jihočeském Písku – Hradišti se koná druhý podnik světového šampionátu nejmladších jezdců silničních motocyklů FIM MiniGP Czech Republic Series. Tahle série se od letošního roku jede v rámci České republiky, což je velká pocta pro naše pořadatele. Pro nejtalentovanější mladé jezdce se tak otevřela skvělá příležitost k prvním krůčkům do elitních šampionátů FIM. Nejlepší jezdci z českého MiniGP se kvalifikují do finále FIM MiniGP World Series, které se uskuteční tradičně v rámci závěrečného podniku sezóny MotoGP ve Valencii.

FIM MiniGP Czech Republic Series – Novinky (miniracing.cz)

@miniracing.cz

ECCE HOMO – MISTROVSTVÍ EVROPY V ZÁVODECH AUTOMOBILŮ DO VRCHU

Ecce Homo je pojmem v celé Evropě a legendární 7800 metrů dlouhá trať nad Šternberkem ožije o víkendu čtvrtým podnikem letošního evropského šampionátu v závodech automobilů do vrchu. Místní autoklub bude reprezentovat několik jezdců, o nejvyšší příčky absolutního pořadí bude určitě bojovat domácí Petr Trnka. A nebude to mít jednoduché, protože do Šternberka míří téměř kompletní evropská špička. V roce 1972 zaznamenal nejrychlejší čas v jedné jízdě Jaroslav Bobek se Škodou Spider I, stopky se tehdy zastavily na údaji 04:16.4. V roce 2021 zajel italský fenomén Christian Merli se svou Osellou FA30 čas 02:39.88. A pokud vám tento čas o rychlosti dnešních „vrchařských“ speciálů nic nenapoví, přepočteno na průměrnou rychlost to činí pekelných 175,63 kilometrů v hodině.

Aktuality z AMK Ecce Homo Šternberk – AMK Ecce Homo Šternberk

@AMK Ecce Homo Šternberk

OPEN MČR Supermoto – Vysoké Mýto

Druhý letošní závod šampionátu OPEN MČR Supermoto můžete sledovat na autodromu ve Vysokém Mýtě. Závody jsou vypsány jako obvykle v kategoriích Supermoto S1 až Supermoto S9. Pro zájemce, kteří chtějí okusit závodní atmosféru, avšak nejsou profesionálové, jsou připraveny jízdy v kategorii S9 Hobby amatér a S10 Hobby amatér. Takže to můžete omrknout od nejlepších jezdců českého supermota a pak to zkusit taky. Tahle kombinace mezi motokrosem a silnicí je atraktivní z obou stran, z divácké tribuny i z motocyklu.

SuperMotoCZ.cz – Home

@MMCRsupermoto

Kompletní kalendář sportovních i mimosportovních akcí naleznete na úvodní straně našeho webu. Užijte si víkend.

(Jan Koudelka)

 

Sdílet