OPEN MČR Supermoto se přesouvá do Vysokého Mýta

Letošní druhý závod šampionátu OPEN MČR Supermoto se nezadržitelně blíží. Už tento víkend se na startovní rošt Autodromu Karosa Vysoké Mýto opět postaví ti nejlepší jezdci českého supermota, tedy disciplíny, která kombinuje prvky silničního závodění a motokrosu.

Závody jsou vypsány jako obvykle v kategoriích Supermoto S1 až Supermoto S9. Pro ty, kdo chtějí okusit závodní atmosféru, avšak nejsou profesionálové, jsou připraveny jízdy v kategorii S9 Hobby amatér a S10 Hobby amatér.

Těšit se můžete na napínavé souboje těch nejlepších českých supermoto riderů v čele s Milanem Sitnianským, Erikem Provazníkem či Jonášem Nedvědem. Nicméně představí se ale i řada mladých nadějných talentů, kteří se mezi republikovou a potažmo světovou elitu tohoto jedinečného sportu teprve probojovávají, ale pozornost motorsportovního světa si zaslouží už nyní, jako například Štěpán Hubička či Matěj Hollas.

Veškeré organizační informace jsou dostupné v aplikaci Sportity, a to po zadání hesla Myto2024.

Závodní trať vysokomýtského okruhu měří 1 500 metrů, má minimální šířku 8 metrů a nabízí ideální kombinaci asfaltu a terénní vložky v poměru 75:25 (1 150 m vs. 350 m). Toto rozložení zaručuje maximální zážitek jak pro jezdce, tak i pro diváky, pro které supermoto představuje jednu z nejatraktivnějších motocyklových disciplín.

Historie okruhu sahá do sedmdesátých let minulého století a od té doby se stal nedílnou součástí české závodní scény. Hostil nespočet významných závodů včetně MS Supermoto v letech 2021 a 2022 a stále přitahuje závodníky z celé republiky i ze zahraničí.

Vysoké Mýto je známé svými dlouhými rovinkami (nejdelší z nich měří 200 metrů) a technickými zatáčkami, které jsou výzvou pro každého jezdce a zárukou napínavé podívané pro všechny fanoušky.

Uvidíme se na startu!

Tým OPEN MČR Supermoto

Infobox:

Termín závodu:      1. – 2. června 2024

Místo konání:         Vysoké Mýto

Vypsané třídy:      S1, S2, S3 40+, S3 50+, S4 Quad, S5 Junior, S6 Elév, S7 AKU, S8 a S9 bez offroad a S10 Hobby amatér.

Informační kanál: aplikace Sportity pod heslem: Myto2024

Oficiální web:       www.supermotocz.cz

Web okruhu:         www.autodromvmyto.cz

(Vašek Volf)

 

Sdílet