FIRST ON SCENE – ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI PŘI EVROPSKÉM ŠAMPIONÁTU V RALLY HISTORICKÝCH AUTOMOBILŮ

Organizační tým FIA Mistrovství Evropy v rally historických automobilů uspořádal při květnové Rally de Asturias Histórico školení první pomoci „First on Scene“. Workshop byl zaměřený na základní kroky, které může každý, kdo se jako první ocitne na místě vážné nehody, poskytnout zraněné posádce a zachránit jí tak zdraví nebo život. Školení proběhlo v místě vyhrazeném pro Parc Ferme a bylo přístupné všem účastníkům Rally de Asturias.

Školení první pomoci vedla Veronika Havelková, vysoce kvalifikovaná záchranářka a zkušená spolujezdkyně z České republiky, která během půlhodinové přednášky vysvětlovala všem účastníkům základní úkony, které mohou jim nebo ostatním pomoci v případě vážné nehody.

Zopakování zásad první pomoci bylo důležitým připomenutím správného postupu při takovýchto nehodách, jako například při vážné havárii rakouské posádky během Historic Vltava Rallye.

Školení, které proběhlo ve Španělsku s podporou týmu FIA EHRC a dobrovolníků z řad pořadatelů Rally de Asturias, přilákalo velké množství startujících posádek.

Tým FIA EHRC děkuje Veronice Havelkové za její významný přínos a za připomenutí základních technik první pomoci, které jsou klíčové pro zdraví posádky bezprostředně po jakékoliv vážné nehodě. Její školení podtrhuje základní závazek FIA, který upřednostňuje bezpečnost ve všech disciplínách motoristického sportu.

Velké poděkování Veronice míří také od Autoklubu. Díky moc za skvělou práci a reprezentaci u nás i v zahraničí.

(FIA)

Sdílet