V sobotu na světovou plochou dráhu v Praze

Speedway Grand Prix v Praze slaví své 30. závodní výročí na stadionu Markéta. Tato prestižní událost, naplánovaná na 1. června 2024, představuje již 28. ročník závodu, který se koná pod oficiálním názvem 2024 ORLEN FIM Speedway GP of Czech Republic.

Praha se opět stane epicentrem světové ploché dráhy, kde se utkají elitní jezdci z celého světa v napínavém boji o cenné body a postup na cestě k titulu světového šampiona. Pražský závod je proslulý svou jedinečnou atmosférou a vášnivou podporou fanoušků, kteří zaplňují stadion, aby podpořili své favority a užili si dynamický víkend v srdci České republiky.

Stadion Markéta se první červnovou sobotu promění v arénu plnou rychlosti, adrenalinu a napětí, kde diváci budou svědky intenzivních soubojů mezi nejlepšími jezdci světa. Každý účastník bude usilovat o dosažení co nejlepších výsledků, aby získal klíčové body pro své celkové umístění a přiblížil se titulu šampiona.

Závod v Praze slibuje nejen sportovní vzrušení, ale také doprovodný program ve fan zóně, který zajistí zábavu pro diváky všech věkových kategorií. FIM Speedway Grand Prix v Praze není jen sportovní událostí, ale také významným společenským setkáním, kde se fanoušci scházejí, aby sdíleli svou vášeň pro plochou dráhu.

Toto kolo závodu je očekáváno s velkým napětím, neboť favorité budou usilovat o upevnění svých pozic, zatímco ostatní jezdci se budou snažit vylepšit své postavení v celkovém pořadí. Po třech odjetých závodech je aktuálním lídrem šampionátu Bartosz Zmarzlik, který má náskok dvou bodů na druhého Jacka Holdera. Třetí příčku zatím drží Jason Doyle, jenž na svého krajana ztrácí pouhý jeden bod. Český jezdec Jan Kvěch se momentálně nachází na patnáctém místě. Jeho pozici ovlivnil především poslední závod v Landshutu, kde po pádu v první jízdě a odstoupení po třetí jízdě kvůli bolesti ruky musel předčasně ukončit své účinkování. Do pražského kola je však připraven vrátit se s bojovností a pokusit se ukořistit co nejvíce bodů. Pokud se vše podaří, rád by se postavil i na stupně vítězů. Kvěch již ve Varšavě ukázal, že má na své soupeře, když dokázal vyhrát jednu z rozjížděk a připsat si tak první tři body v šampionátu.

Na tiskové konferenci Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky ocenil, že Praha může hostit tuto významnou událost a vyzdvihl práci sportovní ředitele AK Markéta Pavla Ondrašíka a všech, kteří se na závodu podílejí.“Chtěl bych poděkovat panu řediteli Volfovi a celému Centru sportu ministerstva vnitra OLYMP, že podporuje nejen plochodrážní jezdce. Jsem velmi rád, že můžeme s OLYMP spolupracovat,” doplnil Jan Šťovíček.

“Je skvělé, že můžeme přivést diváky k nám na Markétu, na krásný stadion. I díky tomu má pražská Grand Prix tu dlouhou historii, že se koná v hlavním městě, v srdci Evropy,” uvedl Michal Volf, ředitel CSMV OLYMP.

Pavel Ondrašík přiblížil přípravy závodu: “Máme posledních pár dnů na doladění detailů, nevyřešených restů a hlavně, co nás velmi potěšilo a překvapilo, už dva týdny před závodem byla vyprodaná všechna místa k sezení. Dali jsme do prodeje ještě vstupenky na stání. Jsme hrozně rádi, že ten zájem fanoušků je takto obrovský. Myslím, že tomu hodně přispěla účast Jana Kvěcha v seriálu a také to, že stadion se nachází v hlavním městě.” Pavel Ondrašík ještě poděkoval řediteli CSMV OLYMP Michalu Volfovi, prezidentovi Autoklubu ČR Janu Šťovíčkovi a také Národní sportovní agentuře, hlavnímu městu Praha, ORLEN a ostatním partnerům za podporu a spolupráci na akci.

Na domácí závod se těší Jan Kvěch: “Za covidu jsme jezdili před prázdnými stadiony, což nebylo úplně ideální. Když jsou na stadionu diváci, především ti čeští, tak je to skvělá atmosféra a moc to pomáhá.”

S divokou kartou bude na 2024 ORLEN FIM Speedway GP of Czech Republic startovat Václav Milík. “Chtěl bych poděkovat za možnost jet na divokou kartu. Bylo by super semifinále! Před domácím publikem se startuje nejprve těžko, ale když je pak člověk vidí a slyší, je to zároveň skvělá motivace,”  uzavřel Václav Milík.

Nepropásněte svou poslední letošní šanci být součástí této vzrušující sportovní události a zajistěte si své místo hned teď! Vstupenky na stání v omezeném množství jsou v prodeji v síti Ticketportal.

 

 

Sdílet