Druhou soutěží ČEZ MČR v ecoRally byla III. Futures Contproduct classic Rally Morava

Ve dnech 10. a 11. května 2024 se v okolí Olomouce uskutečnil již druhý podnik domácí série určené vozům s elektrickým pohonem. Posádky se svými vozy zavítaly i na jinak nepřístupná místa přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně a během měřených testů se pohybovaly po trasách tradičního rallysprintu Rally Morava.

Dvoudenní soutěž posádkám nabídla celkem 360 km, z toho 230 měřených km rozdělených do jedenácti RS (Regularity Stages). Výsledkově se dařilo hlavně favoritům, na startu se ale objevila řada nových posádek s velkým potenciálem. Po premiéře na českokrumlovské CNER ani v druhém podniku nechyběl domácí matador Václav Janík z týmu Janík Motorsport, kterého tato disciplína zaujala a s vozem Hyundai Ioniq 5 N se tak svezl na své takřka domácí trati i v měřené šternberské zkoušce Ecce Homo. „ EcoRally je nová a jiná disciplína, rozhodně to ale není nuda a společně s mým navigátorem nás to opravdu baví. Navíc na závodech panuje skvělá atmosféra a rozhodně se chceme na nějakou další soutěž ve zbytku roku ještě podívat. Naše zdejší účast pro mne byla vlastně povinnost a jsem rád, že nám to můj jinak nabitý program dovolil,“ komentoval svoji již druhou účast v šampionátu ostřílený automobilový jezdec Václav Janík.

Na vítězství v šampionátu ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally dosáhla posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek s vozem Hyundai Kona Electric, druhé místo obsadila posádka Petr Vomáčka – Martina Vomáčková s Peugeotem e-2008, třetí skončila posádka Kryštof Hájek – Jakub Motlík též s Peugeotem e-2008. V hodnocení značek započítávající součet umístění dvou vozů v těsném souboji zvítězila značka Hyundai před Peugeotem a DS.

I v Olomouci se ale bojovalo i v dalších kategoriích. V hodnocení PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally hodnotící pouze výsledek regularity též zvítězila reprezentační posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek (Hyundai Kona Electric) před posádkou Petra Vomáčky (Peugeot e-2008) a Kryštofa Hájka (Peugeot e-2008). Hodnocení PHOENIX CONTACT pohár ve spotřebě v ecoRally opanovala posádka Ondřej Hunčovský – Tereza Hunčovská (Peugeot e-208), před posádkou Tomáš Plesník – David Dočekal (Hyundai Kona Electric) a posádkou Marek Tomíšek – Miroslav Tomíšek (Citroën e-Berlingo).

Dalším podnikem domácího mistrovství bude v druhém červencovém týdnu Bohemia ECO ENERGY Regularity.

Sdílet