VE FUGLAU STARTOVALA TÉMĚŘ KOMPLETNÍ ČESKÁ ŠPIČKA

Uplynulý víkend se v rakouském Fuglau uskutečnil druhý podnik Autoklub mistrovství České republiky v rallycrossu 2024. A téměř s kompletní českou startovní listinou.

V nejsilnější divizi Super Cars obsadil Aleš Fučík konečnou druhou pozici. Tým celý víkend nastavoval vůz a ladil styl jízdy na předepsaných pneumatikách pro ME právě před evropským startem. Aleš Fučík zaujal hlavně ve finále, kdy po kontaktu se soupeřem v první zatáčce předvedl dramatickou stíhací jízdu a jediným jezdcem, jehož skalp nezískal, byl Alois Höller.

Téměř českou divizi eSkových šestnáctistovek obohatil na startu Dominik Senegacnik. A závodní víkend vyhrál stylem start – cíl. Za něj se zařadil Vilém Ságner z týmu AB motorsport, kterému se oproti polské Poznani závod velmi vydařil. Celý víkend měl velmi dobrou rychlost a vůz fungoval na výbornou. Pomyslnou bednu doplnil Libor Teješ s Audi A1.

Skromnou účast bohužel měla divize STC 2000+. A když v průběhu víkendu došlo k technické závadě na voze Matěje Šenka, do finálové jízdy se bohužel postavil jen jeho bratr Ondřej a Patrick Eigenbauer a i přes všechny snahy zůstal zlatý pohár u rakouského jezdce.

Divize STC 2000- v posledních letech nezná jiného vítěze než Romana Častorala. Ale víkendový závod přinesl veliké překvapení. Celkově druhé místo vykouzlilo úsměv na tváři Jakubu Michalovi, který dojel právě před zmíněným Častoralem. Na pátém a šestém místě pak skončili noví jezdci divize Tomáš Zajíc a Petr Wurm.

V divizi STC 1600 se zadařilo Jiřímu Štěrbovi, který se s vozem Škoda Felicia v celkové konkurenci šesti vozů obsadil krásnou druhou pozici.

Nejobsazovanější českou divizí byla v Rakousku opět divize N1600. V divizi bodovalo celkem třináct jezdců. Stejně jako v polské Poznani po dramatické finálové jízdě zvítězil Jan Dvořák, druhý byl Petr Bílek ml. a na bedně tyto dva nejrychlejší jezdce doplnil Matyáš Stránský.

Memoriál Jiřího Kadlece v divizi do 1600 vyhrál Radek Pinkas, silnější divizi nad 1600 opanoval Petr Bílek st.

Vedle českého a rakouského mistrovství se ve Fuglau jel seriál Rallycross Cup, který přivezl do startovního pole dalších 49 jezdců. Divizi Škoda Cup opanoval Petr Kolář, v N 1400 se vítězem stal Matěj Tůma, N 1600 reprezentoval na nejvyšší příčce Jan Dvořák a bednu eNkových tříd doplnil Petr Crhák v N1600+. ESkové 1400 vyhrál Ondřej Sýkora, v S 1600 se nejvíce dařilo Leoši Rychtaříkovi a S1600+ ovládl Jiří Kazil. V divizi S 4×4 bral zlatý pohár František Slabší a v divizi DX Jan Marek st.

(Dan Kříž)

We race on-line | Rallycross.cz

 

Sdílet