Soustředění týmu malých cyklistů na soutěž ETEC 2023

Ve dnech 22. až 25. září 2023 proběhne finále The European Traffic Education Contest, Evropské soutěže v dopravní výchově (ETEC). Autoklub České republiky na něm bude reprezentovat tým ZŠ a MŠ Medlov z Olomouckého kraje, vítěz celostátního finále Dopravní soutěže mladých cyklistů, kterou vyhlašuje Ministerstvo dopravy ČR a BESIP. Školáci z Medlova absolvovali v závěru srpna přípravný týden ve Sportovním centru Nymburk.

Pořadatelem letos šestatřicátého ročníku soutěže malých cyklistů z celé Evropy ETEC je Mezinárodní automobilová federace FIA Region I a Automobilová a motocyklová asociace Černé Hory. Koná se v Baru, městě na černohorském pobřeží Jaderského moře. ETEC má za cíl zintenzivnit dopravní výchovu v každé zemi a přispět tak ke snížení rizika nehod dětí na kole. První ročník proběhl již v roce 1986, nyní se ho účastní týmy z dvaadvaceti zemí. Týmy tvoří dvě dívky a dva chlapci ve věku 10-12 let.

České šampiony provázelo v Nymburku úmorné vedro. Děti se seznámily s možnými úskalími ETEC, procvičovaly jízdu zručnosti, praktický labyrint a teorii. A statečně trénovaly někdy až do slziček. Nechyběl ale ani doprovodný program, večerní koupání a jízda po Labi na lodi. Celý tým se už těší na soutěž, kterou si chce užít a ukázat, co v nich je.

Sdílet