Českou premiéru šampionátu F4 poctil návštěvou prezident Pavel

Minulý víkend se v České republice poprvé představil nový šampionát F4 CEZ Championship, který je určen pro mladé jezdce a ideálním spojením mezi světem motokár a formulí. Autodrom Most při této příležitosti poctil návštěvou prezident České republiky Petr Pavel.

Nový šampionát je významným krokem pro větší popularitu závodů jednomístných monopostů a cílem pak vybudování rovnocenného sportovního statusu s ostatními seriály F4, působícími po celém světě. Je příležitostí pro závodníky a týmy, pro které byly jiné evropské série příliš vzdálené nebo více nákladné. Organizací je pověřen Autoklub České republiky (ACCR) ve spolupráci s ostatními ASN zainteresovaných zemí.

V Mostě se konal čtvrtý podnik premiérového ročníku, za sebou už má závody na Hungagoringu, Red Bull Ringu a Slovakia Ringu. Naprosto tady dominoval švýcarský jezdec Ethan Ischer z Jenzer Motor, když tady vyhrál všechny tři závody. Vítězům poblahopřál prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček, ale také Roman Staněk, český závodník ve Formuli 2. Jan Šťovíček na závodech v Mostě přivítal prezidenta České republiky Petra Pavla, který je fanouškem motorsportu. Jan Šťovíček nezapomněl zmínit osobní přínos prezidenta FIA Mohhameda Ben Sulayema, bez jehož podpory by F4 CEZ Championship nemohl být realizován.

Sdílet