Vítěz dopravní soutěže míří do evropského finále v barvách Autoklubu ČR

Ve dnech 19. – 21. června 2023 se v Mohelnici konalo celostátní finále Dopravní soutěže mladých cyklistů, kterou vyhlašuje Ministerstvo dopravy – BESIP se spolu-vyhlašovateli, kterými jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Policejní prezidium Policie ČR, Český červený kříž, Autoklub ČR a další organizace. Vítězný tým v kategorii 1, žákyně a žáci ze ZŠ Medlov v Olomouckém kraji, postupuje do evropského finále a bude startovat v barvách Autoklubu České republiky.

Celostátnímu finále předcházela krajská kola, z nichž postoupilo 14 nejlepších družstev, složených ze dvou děvčat a dvou chlapců. V celostátním finále absolvovaly týmy pět soutěžních disciplín. Teoretická část obsahovala test pravidel silničního provozu a orientaci v mapě. V praktické části děti musely projet trasu správně podle pravidel na dopravním hřišti, jízdu zručnosti na jízdním kole a zkoušku z poskytování první pomoci.

Nejlepší dva týmy z mladší kategorie postupují do Evropské dopravní vzdělávací soutěže European Traffic Education Contest, jejíž garantem je Mezinárodní automobilová federace FIA. Konat se bude 22. až 25. září 2023 v Černé Hoře.

Sdílet