Do finálového závodu FIM MiniGP zasáhne český závodník

FIM představil kompletní seznam závodníků, kteří se zúčastní prvního finále FIM MiniGP ve Valencii. Závod se uskuteční ve čtvrtek 11. listopadu 2021 tak, aby následně mohli juniorští závodníci sledovat své vzory v rámci finální MotoGP Gran Premio MOTUL de la Comunitat Valenciana, které se zúčastní i jediný stálý český účastník Filip Salač, člen ACCR Czech Talent Teamu.

Startovní listina zahrnuje třicítku nejlepších závodníků z deseti evropských sérií letošní sezóny. Jedná se o závodníky z Alpe Adria, Francie, Irska, Itálie, Malajsie, Nizozemska, Severní Ameriky, Portugalska, Španělska a Velké Británie.

O celkové vítězství při FIM MiniGP 2021 bude bojovat celá třicítka závodníků, která bude rozdělena do jednotlivých skupin na tréninky, kvalifikace a pět závodních jízd. Z České republiky se kvalifikoval Tadeáš Benáček, která odstartuje s číslem #13. Jezdecký brífink a příjezd na závodiště je plánován už na úterý, během středy proběhnou tréninkové a kvalifikační jízdy. Ve čtvrtek se uskuteční ranní warm-up a samotné finále.

Sdílet