Slovo prezidenta Autoklubu ČR

Vážení a milí přátelé motorismu,

obracím se na vás v novém roce, který – jak věřím – bude opět nabitý zajímavými motoristickými událostmi, sportovními i mimosportovními podniky, tedy přesně tím, co máme rádi!

Pro Autoklub to nebude rok jednoduchý. Je před námi spousta práce, která bude hlavně kreativní. Máme na čem stavět a máme spoustu nápadů a projektů jak se posunout dál. A co je naše největší deviza – máme také vás, spoustu šikovných a schopných lidí, kteří dokážou budovat a tvořit naši činnost a dokážou se leckdy obětovat v zájmu naší společné srdeční záležitosti – lásky k motorismu.

Bohužel nebudeme moci věnovat veškerý náš čas a úsilí jen tvořivé práci. Je celá řada problémů, které jsme zdědili z minulosti, a se kterými se budeme muset vypořádat. Jsou nám kladeny otázky týkající se období let minulých, které budeme muset zodpovědně vysvětlit.  A protože Autoklub nemají úplně všichni v lásce, objeví se jistě i řada mediálních výstupů, které budou vůči nám kritické. Nicméně i to k činnosti tak významné společenské organizace, jakou bezesporu jsme, patří. A já věřím, že i v této zkoušce uspějeme.

Prvními dobrými zprávami letošního roku jistě je úspěšné vypořádání kontroly NKÚ v oblasti investičních dotací, kterou zjevně projdeme bez závažnějších zjištění, a navázání pozitivní spolupráce nového vedení Autoklubu s vedením Ministerstva školství, jenž je naším nejvýznamnějším donátorem.

Věřím, že těch dobrých zpráv bude letos více než těch horších, a že nový rok bude v souhrnu úspěšný. 

Přeji vám všem pevné zdraví a pevné nervy, prosím zachovejte nám podporu a buďte trpěliví, budeme to potřebovat 🙂

Jan Šťovíček
Prezident Autoklubu ČR

Sdílet