Pardubický olympijský park patřil motocyklům

Celé město Pardubice prožívá zvláštní léto a zcela určitě je to zejména díky vzniku Olympijského parku, kde nejenom obyvatelé tohoto města prožívají největší sportovní událostí letošního roku – Olympiádou v Riu de Janeiro. Díky pořadatelům této zcela specifické akce se v něm představilo sportovní odvětví, které sice nepatří mezi ta olympijská, ale neodmyslitelně patří k městu Pardubice – plochá dráha. Nebylo to však jenom o této motocyklové disciplíně, ale spolu s plochodrážníky se představili i jezdci pardubického motokrosového střediska.

Návštěvníci parku si mohli nejenom prohlédnout z velké blízkosti motocyklové speciály, přítomní jezdci samozřejmě také využili dráhu, která svým umístěním v centru města je absolutní světovou raritou a ve vymezeném prostoru předvedli své umění. Pro mnoho návštěvníků, především však pro děti vrcholilo setkání s tímto sportem zkušeností opravdu výjmečnou. Pardubičtí plochodrážní mistři Evropy Aleš Dryml a Václav Milík mnoha zájemcům dali možnost si na motocykl sednout a po „městkém ovále“ je svezli.
Jediné co této akci chybělo bylo lepší počasí, ale přesto všechno ani ten déšť nevadil a dá se říci, že všichni, ať již návštěvníci parku, pořadatelé tak i samotní motocyklisté, museli být z výsledkem této akce absolutně spokojeni.

Sdílet