Flat track a Mistrovství České republiky na krátké dráze

Sobotní odpoledne patřilo v Divišově úvodnímu závodu Mezinárodního mistrovství České republiky Flat track a Mistrovství České republiky na krátké dráze nejmladších plochodrážníků ve třídě do 125 ccm.

V bezmála čtyřiceti jízdách se na obou drahách divišovského stadionu představilo nejenom nastupující mládí, ale také evropské hvězdy flattrackových soutěží. Není žádným tajemstvím, že české mistrovství je spolu s italským nejkvalitnější na starém kontinentě a divišovský závod to potvrdil. Vítězem se stal Ital Emunuele Marzotto, který si z České republiky odvezl poháry dva. Ten první obdržel ještě před závodem, protože se nemohl zúčastnit korunovace mistrů 2015 byl mu pohár za prvenství v loňském roce předán před tímto závodem. Třetí muž loňského světového šampionátu pak potvrdil svoji třídu, když závod kategorie FT1 vyhrál před dalšími předními závodníky světového seriálu Rakušanem Schrufem a našim Pavlem Pučkem. V národní kategorii Classic triumfoval Michal Hloušek před Petrem Mrázkem a Davidem Havlíčkem. Souboje nejmenších plochodrážníků ovládl Jan Kvěch před Petrem Chlupáčem a Filipem Šífaldou. Škoda, že povedené odpoledne, které se obešlo bez jediného pádu ukončil déšť, přesto však bylo počasí milostivé a dovolilo nejlepším jezdcům dne nakonec poháry převzít.

Seriál Flatracků pokračuje 11. června 2016 závodem v Pardubicích, plochodrážní omladina pokračuje dalším závodem na malé dráze v Chabařovicích 18. června. 2016. 

Sdílet