Autoklub Jede na dřeň


Autoklub ČR a komunikační agentura Reklamní inženýři v letošním roce plánují rozšířit projekt „Jedu na dřeň“ na nejvýznamnější motoristické sportovní akce.
V loňském roce proběhla velmi úspěšně pilotní část projektu v rámci největší automobilové akce v České republice Barum Czech Rally Zlín. Během podniku se podařilo zaregistrovat 571 nových dárců do Českého národního registru dárců dřeně (ČNRDD). Tento výsledek potvrdil jednak kvalitní přípravu celého projektu včetně mediální kampaně ze strany agentury, ale také připravenost fanoušků motoristického sportu pomáhat správné věci.

Na základě této zkušenosti Autoklub ČR připravuje rozšíření projektu i na další akce, kde je možno využít vysoké návštěvnosti k dosažení co největšího počtu registrací dárců. Zároveň Autoklub ČR pracuje na získávání partnerů, kteří svou podporou umožní projekt realizovat v co největším rozsahu.   
Každý rok je v ČR zjištěno více než 1 100 případů leukémie, což vychází na více než 3 denně. Cílem kampaně Jedu na dřeň je ze současných 0,5 % populace v registru dárců kostní dřeně v ČR dosáhnout za pět let 5 % registrovaných. Proto se Autoklub ČR rozhodl tento projekt podpořit a spolupodílet se na rozšíření databáze dárců kostní dřeně. 
„Momentálně plánujeme s Reklamními inženýry kalendář, ve kterém si stanovíme velké sportovní akce letošní sezony, na nichž bychom rádi zopakovali úspěchy při odběrech v minulém roce. Zároveň oslovujeme potenciální partnery pro podporu realizace odběrů. Je to velice potřebný projekt a věříme, že naši závodníci a fanoušci motoristického sportu řady dárců v registru určitě rádi rozšíří,“ dodává Radek Ječmínek, výkonný ředitel Autoklubu ČR.

Pro další informace o projektu nás sledujte na www.jedunadren.cz a na www.autoklub.cz.

Další informace o dárcovství kostní dřeně na www.kostnidren.cz.

Autoklub ČR
Autoklub České republiky je právním nástupcem Československého autoklubu a je tvořen 750 kluby a jejich členy. Autoklub ČR je občanským spolkem aktivním především v motoristickém sportu a bezpečnosti silničního provozu. Z členství v Mezinárodní automobilové federaci FIA a Mezinárodní motocyklové federaci FIM vyplývá oprávnění řídit oba druhy motoristického sportu na území našeho státu a zastupovat Českou republiku mezinárodně. 

Reklamní inženýři
Komunikační agentura složená z odborníků na reklamu. Spolu s organizátory Barum Czech Rally Zlín jsme se rozhodli, že porazíme rakovinu krve. Nezvítězíme sice hned, protože soupeř je zákeřný a silný, ale s vaší pomocí dokážou lékaři řadu nemocných zachránit a vrátit je do života. Věnujme všichni pět minut času a dva mililitry krve na boj proti onkologickému onemocnění. Jedeme na dřeň! 
www.reklamni-inzenyri.cz

Český národní registr dárců kostní dřeně
Jediný registr ve střední a východní Evropě s prestižní akreditací Světové asociace dárců dřeně (WMDA). Český národní registr dárců dřeně je obecně prospěšnou společností, založenou Nadací pro transplantace kostní dřeně jako samostatný právní subjekt.
www.kostnidren.cz

Jedu na dřeň!
Rozhodli jsme se dokázat, že fanouškům motorismu není lhostejný osud těch, kteří jsou těžce nemocní, a věříme, že s pomocí osobností ze světa motorsportu dokážeme oslovit tisíce mladých lidí, kteří se rozhodnou zapsat do registru dárců kostní dřeně. Naději nám dává úspěch pilotního projektu na Barum Czech Rally Zlín, kde jsme pro dobrou věc získali 571 hrdinů.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLHpQkDA-cylIU66LCMPzNgM_B33SRwtBX

Další informace

www.reklamni-inzenyri.cz

Sdílet