Vítězem AUTOKLUB RALLY TALENT 2016 se stal Karel Kupec

Autoklub České republiky představil vítěze soutěže Rally Talent 2016

Při příležitosti Vyhlášení mistrů a vítězů v rally České republiky za rok 2015 byl vyhlášen i vítěz soutěže Rally Talent 2016, kterým se stal Karel Kupec. Cenu mu předal Ari Vatanen – jeden z nejúspěšnějších závodníků v historii Rallye Dakar a mistr světa v Rallye. Karla Kupce čeká náročná rally sezóna 2016 v RSS s vozem kategorie R2. Na druhém místě se umístil Václav Černín, kterého bude v Rallysprint sérii 2016 také Autoklub České republiky podporovat.

„Karlovi Kupcovi jakožto výherci historicky prvního ročníku soutěže Rally Talent 2016 bych chtěl popřát hodně sil. Čeká ho spoustu práce. Víme, že bude rychlý, ale také bude pod velkým tlakem,“ říká Adam Eliáš, generální sekretář Autoklubu České Republiky.

Ari Vatanen slavnostní předávání cen komentuje slovy: „Podobné projekty jsou úžasné a jsem velmi rád, že Autoklub ČR podpoří nové talentované jezdce. Mladí jezdci musí rychle sbírat spoustu zkušeností, aby byli konkurenceschopní ve světě a je důležité, že taková podpora přichází v začátcích jejich kariéry“
Prvního ročníku se účastnilo celkem 79 jezdců. Do finále následně postoupilo 12 jezdců – dva z nich, Karel Kupec a Václav Černín, byli představeni při slavnostním Vyhlášení mistrů a vítězů v rally České republiky za rok 2015. Absolutní vítěz Karel Kupec absolvuje náročnou rally sezónu 2016 v Rallyspriint sérii s vozem kategorie R2. Tak trochu nad plán získal podporu AČR v Rallysprint sérii 2016 i Václav Černín.
Pro více informací o projektu navštivte, prosím, uvedené oficiální webové stránky www.rallytalent.cz.

Sdílet