Na pražském stadionu Markéta skončila letošní sezóna MČR ve Flat tracku

Populární stadion Markéta v Praze hostil uplynulou sobotu závěrečný závod letošní sezóny Mistrovství České republiky ve Flat tracku. Diváci byli svědky napínavých soubojů, ve kterých dokázali Ervín Krajčovič a Matěj Gebert obhájit své loňské tituly.

Ervín Krajčovič vstupoval do závodu s pouhým dvoubodovým náskokem před svým největším soupeřem Ondřejem Svědíkem. I přes náročný a těsný souboj se Krajčovičovi podařilo udržet první místo, čímž potvrdil své mistrovství. Konečné pořadí závodu kopíruje celkové výsledky celého seriálu: Ervín Krajčovič na prvním místě, Ondřej Svědík druhý a Vít Janoušek třetí.

V kategorii FT Young byl nejrychlejší Matěj Gebert, který zvítězil před Stanislavem Kohoutem a Matyasem Josefem Misbachem. Letošním šampionem se tak stal Matěj Gebert, druhé místo v celkovém pořadí obsadil Tomáš Svoboda, třetí skončil Stanislav Kohout.

Závodu se zúčastnily také významné osobnosti českého motorsportu. Bývalý jezdec WSBK Oliver König přilákal svým startem pozornost fanoušků a mladý motokrosový talent Daniel Mandys celý den bojoval o pódiové umístění. Nakonec se ale musel po pádu ve finálové jízdě spokojit s nižším umístěním.

„Děkujeme všem pořadatelům a stadionům, které nám umožnily v letošním roce uspořádat závody, a samozřejmě divákům, kteří si k nám našli cestu. Byla to fantastická sezóna plná emocí a napínavých soubojů,“ uvedli organizátoři po skončení závodu.

Sezóna 2024 ve Flat tracku tak končí a my už nyní vyhlížíme nové výzvy, které přinese nadcházející ročník.

(Pavol Pučko)

Foto: Štěpán Ševčík

 

 

Sdílet