ERVÍN KRAJČOVIČ ZVÍTĚZIL V MAĎARSKU A ZKOMPLETOVAL SVOJÍ MEDAILOVOU SBÍRKU

V maďarském Debrecenu se konal závěrečný závod šestidílného seriálu Mistrovství světa ve Flat tracku, který přinesl napínavou podívanou a překvapivé momenty. Poslední závod, na který přijelo devatenáct jezdců z celého světa, završil letošní sezónu a rozhodl o konečném pořadí jezdců.

Vítězem se stal český jezdec a obhájce titulu Ervín Krajčovič, který triumfoval již podruhé v řadě. I přes Krajčovičovo vítězství v závěrečném závodě se mistrem světa stal Američan Sammy Halbert, který si druhým místem v Debrecenu zajistil celkové vítězství v seriálu. Třetí místo obsadil dvojnásobný mistr světa Fin Lasse Kurvinen, jenž se tímto výsledkem posunul i na celkovou třetí příčku letošního mistrovství.

Ervín Krajčovič obsadil potřetí v řadě v celkovém pořadí pozici na stupních vítězů a zkompletoval tak sbírku medailí.

Česká reprezentace měla v závěrečném závodě hned tři zástupce. Ondřej Svědík dokončil závod na osmém místě, zatímco Tomáš Kolařík skončil na osmnácté pozici.

Napětí během finálové jízdy se ještě zvýšilo, když došlo k pádu nizozemského jezdce Vanmeera, kvůli čemuž byla jízda v desátém kole předčasně ukončena. Do finále nastoupil Krajčovič ze druhého místa po základní části a Halbert ze třetího. Vítězem základní části závodu se stal Brit Tim Neave, který však ve finále obsadil čtvrté místo.

Šampionát tak skončil s vyrovnanými výsledky a potvrdil vysokou úroveň jezdců, kteří bojovali o titul do posledního kola.

(Pavol Pučko)

foto: Štěpán Ševčík

Sdílet