MOTOCYKLOVÍ FANOUŠCI ZAŽIJÍ V ČERVENCI 2025 DVA SUPERVÍKENDY V ŘADĚ

Tyto dva termíny si zapište červeně do diáře. Nedávno byl zveřejněn kalendář MotoGP pro rok 2025 a 18. – 20. července 2025 se na Masarykův okruh v Brně po pěti letech vrací světový šampionát silničních motocyklů. A hned následující víkend 25. – 27. července 2025 se v Lokti pojede mistrovství světa v motokrosu. Loketské serpentiny zůstávají součástí MXGP 2025 a Česká republika tak přivítá dva prestižní podniky v řadě za sebou.

Motokros v Lokti oslaví v příštím roce velké jubileum, a to přesně 30 let od prvního podniku světového šampionátu na Loketských serpentinách. Mezinárodní motocyklová federace zveřejnila pro MXGP of Czech Republic 2025 termín posledního červencového víkendu a potvrdila tím rovněž špičkové organizátorské kvality pořadatelského týmu Automoto klub Loket v AČR. Jezdci i fanoušci se mohou opět těšit na atraktivní souboje světové špičky, která má tento již tradiční podnik ve velké oblibě.

„Je to opravdu skvělá zpráva pro Autoklub, fanoušky motocyklových závodů, ale i pro celou Českou republiku. Tyto prestižní podniky mají pochopitelně velký dopad i na ekonomiku dotčených regionů. Je jasné, že jak MotoGP v Brně, tak i MXGP v Lokti přiláká nejen české fanoušky, ale také mnoho návštěvníků ze zahraničí. A pokud nejsou vyhraněni pro jednu disciplínu, mohou u nás zůstat celý týden a sledovat dvě skvělé akce jen třistapadesát kilometrů od sebe. V současné době jednáme s promotérem, společností Infront Moto Racing a připravujeme pro fanoušky motokrosu dvě příjemná překvapení. Naše dlouholetá spolupráce s FIA a FIM přináší své ovoce a dnes jsme pořadatelskou velmocí, a to nejen v rámci Evropy,“ uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

„Loketské serpentiny jsou tradičním a mezi jezdci velmi oblíbeným podnikem, především kvůli profilu tratě a skvělé atmosféře. V příštím roce se fanoušci mohou opět těšit na souboje v nejprestižnější třídě MXGP, kterou doplní MX2, EMX65, EMX85 a EMX 2T. Předprodej vstupenek bude spuštěn už prvního listopadu na stránkách mxgploket.com a vzhledem k návštěvnosti v letošním roce předpokládám, že o ně bude velký zájem,“ doplnil výkonný ředitel AČR Richard Gironi.

Termínový kalendář světových šampionátů motocyklových disciplín je každoročně velmi nabitý a nedá se ubránit termínovým kolizím. Příští červenec je proto ojedinělou příležitostí k návštěvě dvou špičkových podniků během jednoho týdne.

Předprodej vstupenek MXGP Loket: www.mxgploket.com

(Jan Koudelka)

foto: Radek Lavička

Sdílet