POZVÁNKA NA VÍKEND (04.10. – 06.10.2024)

Podzim je v plném proudu, což nám dokazuje především počasí. Uvidíme, co přinese první říjnový víkend, s počasím to jisté není, naopak kalendář závodů je celkem jasný. A čeká nás další prestižní podnik, tentokrát v Pardubicích. Takže začneme stejně jako před týdnem motocyklovým sportem.

MOTOCYKLOVÝ SPORT

76. ZLATÁ PŘILBA MĚSTA PARDUBIC, 50. ZLATÁ STUHA JUNIORŮ, MS FLAT TRACK FINÁLE

V Pardubicích se jezdí plochá dráha už od roku 1929 a jedná se tedy o bezkonkurenčně nejstarší pravidelně pořádaný závod tohoto druhu na světě, starší než samotné plochodrážní mistrovství světa. Na Svítkov míří každoročně tisíce diváků, kteří si nechtějí nechat ujít tuhle velkolepou podívanou. Zlatá přilba láká i jezdce a do Pardubic pravidelně zavítá světová špička ploché dráhy, doplněná o českou plochodrážní elitu. Juniorské naděje se utkají v tradiční Zlaté stuze a pozor, letos můžete sledovat také atraktivní souboje finálového podniku světového šampionátu ve Flat tracku.

http://www.zlataprilba.cz/

FB: Zlatá přilba Pardubice

https://fimflattrack.com/

https://flattrack.cz/

FB: Czech Flat Track

JUNIOR MX KIDS 2024 – DOBŘANY

Závěrečný podnik našich nejmenších motokrosových nadějí můžete sledovat na známe trati v Dobřanech. Připraven je také doprovodný program, karneval, spanilá jízda, setkání generací a korunovace letošního mistra ČR.

FB: MX Kids Academy Dobřany

FB: MX PARK Dobřany

 

AUTOMOBILOVÝ SPORT

5. FUTURES CONTPRODUCT RALLY MORAVA – Rallysprint série

Pořadatelé se během příprav museli vypořádat s řadou komplikací. Ale má to i svá pozitiva. Jedním z nich je nová trasa příjezdu k úvodní rychlostní zkoušce Jívová. Kvůli opravám na hlavním tahu Olomouc – Šternberk budou soutěžní vozy projíždět po vedlejších silnicích až k historické aleji, do obce Samotišky a dále přes Dolany až ke startu v obci Jívová. Tato cesta nabízí krásná panoramata i s bazilikou na Svatém Kopečku. A pak už je čekají tři náročné erzety, Jívová, Mutkov a Libina.

http://www.rally-morava.cz/

FB: Futures Contproduct Rally Morava

2. VETTERN CLASSIC RALLY – ČESKÁ TROFEJ V RALLY PRAVIDELNOSTI

Kdo si myslí, že jízda pravidelnosti je nuda, měl by si to vyzkoušet. Rally pravidelnosti je ideální pro milovníky precizní jízdy a důkladného plánování. Tato disciplína vyžaduje nejen jezdecké schopnosti, ale i strategické myšlení a spolupráci mezi jezdcem a spolujezdcem. Trasa 2. ročníku Vettern Classic Rally vede malebným podhůřím Šumavy, s celkovou délkou přibližně 360 kilometrů.

https://wetternclassic.cz/

FB: AMK Větřní

KARTING

MČR V KARTINGU – SLOVAKIA RING

Čeká nás poslední kartingový závod letošní sezóny, který přinese spoustu napětí a intenzivního soutěžení, protože v mnoha kategoriích se bude rozhodovat o stupních vítězů v celkovém hodnocení.

https://www.poharcr.cz/

FB: Czech Kart Open – MČR a PAČR v kartingu

Kompletní kalendář sportovních i mimosportovních akcí naleznete na úvodní straně našeho webu.

(Jan Koudelka)

Sdílet