FILIP SALAČ POJEDE ZA ELF MARC VDS RACING I V ROCE 2025

Krátce před čtrnáctou velkou cenou letošního mistrovství světa silničních motocyklů oznámilo vedení týmu Elf Marc VDS Racing Team svoji jezdeckou sestavu v kategorii Moto2 pro rok 2025. Skvělou zprávou pro fanoušky Filipa Salače je prodloužení jeho angažmá u tohoto špičkového týmu i pro příští sezónu. Jediný český zástupce v prostřední kategorii bude týmovým kolegou Jakea Dixona.

Filip Salač se k týmu Elf Marc VDS Racing Team připojil v letošním roce, v úvodu sezóny ho postihlo několik zranění a výsledky byly daleko za očekáváním. Zásadní obrat přišel až v Rakousku a od závodu na Red Bull Ringu pravidelně sbírá světové body. Před asijskou částí šampionátu má na svém kontě 40 bodů, což v extrémně vyrovnané kategorii Moto2 znamená 16. pozici v průběžném pořadí. Nejlepším letošním výsledkem bylo zatím sedmé místo v San Marinu.

„Nejprve bych chtěl vyjádřit obrovský dík týmu Elf Marc VDS Racing a zejména Marcovi za to, že mi dal příležitost zůstat u jeho fantastického týmu i v příštím roce. Aktuální sezóna nezačala tak, jak bychom si všichni přáli, nejdříve to byla operace a několik zranění. Taky nám chybělo to pověstné závodnické štěstí. Bylo to pro mě velmi těžké období a jsem nesmírně vděčný za veškerou podporu, kterou mi tým poskytl. Těším se na závěr sezóny a věřím v dobré výsledky. Doufám také, že se nám bude dařit i v následujícím roce, kdy přejdeme na podvozek Boscoscuro. Jsem vděčný, a ještě jednou děkuji Marcovi a celému týmu za důvěru,“ komentoval pokračující angažmá v týmu Elf Marc VDS Racing Team Filip Salač #12.

„Je pravda, že výsledky v letošní sezoně jsou daleko od toho, co jsme očekávali a věděli, že toho může Filip dosáhnout. Prožil si složité adaptační období, které ještě zhoršilo několik zranění. Jsem přesvědčený, že Filip se může s potřebnou podporou vrátit na špici a my mu tuto podporu poskytneme. Víme, že je odhodlaný, což už několikrát prokázal. Věříme mu a jsem si jistý, že ze sebe vydá všechno, aby dosáhl výsledků, které si všichni přejeme,“ doplnil majitel týmu Marc Van Der Straten.

Foto: Elf Marc VDS Racing Team

https://marcvds.com/

text: Jan Koudelka

Sdílet