Pech s Uhlem se těší na domácí Pačejov

Posledním závodem Mistrovství České republiky bude i v letošní sezóně Rallye Pačejov. Závod, na kterém Václav Pech jun. s Petrem Uhlem odstartovali společně v roce 1996 svojí rallyovou kariéru, je jejich asi nejoblíbenější, a i v letošním roce pro ně bude něčím speciální.

„Po pěti letech strávených ve Fordu Focusu WRC to pro nás bude poslední „velká“ rallye s tímto vozem. Od příští sezóny bychom chtěli startovat s moderním vozem kategorie R5, a i když máme s Focusem v plánu ještě Setkání mistrů v Sosnové a Pražský rallysprint, tak zažít s tímto autem naposledy klasické rychlostky bude něco již neopakovatelného,“ říká nostalgicky Václav Pech jun.

Pech s Uhlem zde po loňském dramatickém vítězství, kdy získali první místo doslova v poslední rychlostní vložce, a to o jednu jedinou vteřinu, budou i letos patřit mezi favority. „Bylo by hezké završit pětileté období s Focusem pěkným výsledkem a budeme se o to všichni v teamu snažit. Ale zrovna Pačejov je pro takové plánování dost obtížný. Rychlostky vedou po úzkých cestičkách lemovanými zarostlými kameny a k jezdecké chybičce je tu velice blízko. Sami jsme se o tom v minulosti již přesvědčili a já bych nerad v posledním závodě Focusu ublížil,“ popisuje Pech.

Ten se i se svým nerozlučným spolujezdcem Petrem Uhlem představí fanouškům na tradičním slavnostním startu v pátek v podvečer na náměstí v Horažďovicích.

Rallye Pačejov startuje v sobotu v 9.35 na letišti ve Lnářích a posádky čeká během dvou dnů 12 rychlostních zkoušek a trať dlouhá téměř 500 km. EuroOil team zve všechny své fanoušky a příznivce motosportu na tradiční Pačejov.

(Média Václava Pecha)

www.vaclavpech.cz

www.vaclavpech-fanclub.cz

Sdílet