Den dopravní výchovy v Muzeu Policie ČR

Ve středu 18. září 2024 proběhla v Muzeu Policie ČR akce s názvem „Den dopravní výchovy pro chodce a cyklisty,“ která se koná každoročně v rámci projektu Evropský týden mobility. Mezi spolupořadatelskými organizacemi byl také BESIP, jehož aktivity z pozice krajského koordinátora pro hlavní město Prahu zajišťuje Autoklub České republiky.

Pro nejmenší bylo připraveno představení černého divadla s názvem „Pohádkový semafor,“ jehož prostřednictvím si děti zopakovaly zásady správného chování chodců v silničním provozu. V rámci akce byla připravena různá stanoviště s úkoly. Po splnění všech úkolů dostaly děti malou odměnu ve formě bezpečnostních reflexních prvků. Mezi stanovišti bylo dětské dopravní hřiště, jízda zručnosti na kole, první pomoc, děti si vyzkoušely obrázkové testy a znalost dopravních značek.

Den dopravní výchovy v Muzeu Policie ČR byl dopoledne určen dětem z mateřských škol a prvního stupně základních škol. Odpolední program se otevřel školním družinám a široké veřejnosti.

Akci zajišťovaly Technická správa komunikací a.s., oddělení dopravních analýz a DI koordinace, BESIP Praha, Policie ČR, oddělení prevence KŘ policie hl.m. Prahy, Muzeum Policie ČR, Český Červený kříž a Ministerstvo dopravy ČR.

Sdílet