SVĚTOVÝ ŠAMPIONÁT V TRIALU UKONČIL SEZÓNU VE ŠPANĚLSKU

Poslední soutěž mistrovství světa TrialGP jednotlivců se uskutečnila ve španělském Ripollu v oblasti Girony. Celkem 12 sekcí se jelo na dvě kola, osm z nich vedlo koryty potoků. Jedenáct úseků bylo přírodních, jednu sekci připravili pořadatelé na náměstí z umělých překážek.

Českou republiku v celém seriálu reprezentoval David Fabián v kategorii TR2 a Denisa Pecháčková v kategorii TrialGP Women. Oběma patří velký respekt a gratulace, jelikož už dnes patří ke světové špičce.

Denisa Pecháčková je také letošní mistryní Evropy v nejvyšší ženské kategorii a první Češkou, která absolvovala seriál MS v trialu v kategorii TRIAL GP WOMEN.

Na poslední soutěž jednotlivců TrialGP ve španělském Ripollu jsem se moc těšila. Zejména na klasický přírodní inforový trial ve španělském podání, ale bylo to nakonec úplně jinak. Osm sekcí vedlo v korytech potoků, kde to opravdu klouzalo a tím pro mě byla soutěž velice těžká. Okruh měřil zhruba deset kilometrů a sekce byly většinou v prudkém stoupání. Sobotní P8 a nedělní P7 mně zajistilo body na celkové páté místo v rámci TrialGP Women, za což jsem nesmírně šťastná, jelikož to byl můj cíl na začátku sezóny,“ zhodnotila své účinkování v závěrečném podniku Denisa Pecháčková.

„Oba dva dny jsem se držel blízko TOP TEN, ale kategorie TRIAL2 je nejvyrovnanější kategorií v rámci celého TRIAL GP a každý trestný bod vás posouvá rychle dolů. Nakonec z toho bylo v obou dnech P18. Na motorce jsem se cítil dobře, zajel jsem hodně těžkých sekcí, jen škoda pár zbytečných chyb, které mě stály lepší umístění. V celkovém pořadí TRIAL GP a kategorie TRIAL2 jsem se umístil na osmnáctém místě z čtyřiašedesáti startujících, což považuji za dobrý výsledek,“ doplnil krátce David Fabián.

Mistrovství světa jednotlivců je za námi, ale David i Denisa ještě ve Španělsku zůstávají a čekají na zbytek reprezentace České republiky. Společně budou hájit naše barvy na Trialu národů. Na mistrovství světa týmů se těší a jsou hrdí, že nás mohou reprezentovat.

(Český trial)

Sdílet