Pátý závod OPEN MČR Supermoto 2024 se blíží: Letos podruhé v Rakousku

Od minulého závodu českého mistrovství v supermotu ještě neuplynuly ani dva týdny a už je před námi další. Předposlední závod OPEN MČR Supermoto ročníku 2024 se uskuteční 7. – 8. září na dolnorakouském okruhu Wachauring.

Tento závodní víkend slibuje nejen vrcholnou soutěžní akci, ale i neopakovatelnou atmosféru malebného prostředí města Melk, které je součástí památky UNESCO. Závod se pojede jako spojený podnik s rakouským národním mistrovstvím, což ještě zvýší úroveň konkurence a zajistí napínavé souboje špiček českého a rakouského supermota.

Wachauring je dlouhý 1 150 metrů, sestává z celkem deseti zatáček a disponuje kapacitou až 10 000 diváků. Závodní trať byla otevřena 22. dubna 1973, a to historicky prvním rallycrossovým závodem v Rakousku (vítězem se tehdy stal Harald Neger). Zajímavostí je, že okruh byl postaven za pouhých deset týdnů. Wachauring v minulosti hostil prestižní závody jako mistrovství Evropy v rallycrossu, závody automobilů historické série Histocup, a v neposlední řadě i mistrovství světa v supermotu S1GP. Díky své náročnosti a strategickému umístění uprostřed Evropy je tato trať považována za jeden z klíčových bodů evropského supermota.

Závodníci, kteří se chtějí zapojit do boje o cenné body v předposledním klání sezóny, se mohou stále ještě registrovat na oficiálních stránkách šampionátu www.supermotocz.cz. Zde najdou všechny nezbytné informace pro přihlášení a organizaci své účasti.

Pro snadný přístup ke všem důležitým informacím, včetně podrobného harmonogramu, mapy trati a organizačních pokynů, bude i v Melku sloužit aplikace Sportity s heslem Melk2024.

Autor: Vašek Volf

Sdílet