Nadějný víkend v IDM zhatila nehoda. Königa sejmul v úvodním kole zezadu soupeř

Výkonnostně se zvedal, do závodu se po povedeném nedělním rozjezdu těšil. Jenže Olivera Königa sejmul na konci úvodního kola soupeř, když mu narazil do zadní pneumatiky. A tak víkend pro českého jezdce v superbikovém šampionátu IDM skončil. Přitom se tak do Nürburgringu těšil. „Mám z toho pádu pěkně nateklé koleno, jsem pobouchaný. V týmu pak nebyli schopní dát motorku do pojízdného stavu, nešla hned opravit. Druhého závodu jsem se nemohl zúčastnit,“ mrzelo jezdce z týmu Hertrampf Racing Ducati. Poslední závodní víkend ho čeká koncem září v Hockenheimu.

Chtěl navázat na celkem povedený minulý závodník víkend v Assenu, ve kterém poprvé dojel v šampionátu IDM na bodech, když skončil třináctý. „Od začátku jsem se těšil, protože Nürburgring je trať, která mi jezdecky sedí. Není to tak plynulé, musí se hodně brzdit. Věděl jsem, že to ducati může svědčit,“ tvrdil jezdec z Prahy. Jenže program se mu zkomplikoval, protože v Německu pršelo a na okruhu se dělala mlha.

V trénincích předvedl třináctý nejrychlejší čas, pro kvalifikaci provedl tým nastavení na pasáže, ve kterých měla motorka určité rezervy. „Ale nešli jsme správným směrem, protože jsem skončil na 21. místě. V neděli jsme pak udělali změny, které jsem si přál já. Určitě to prospělo, protože ve warm-upu jsem skončil na 11. místě. Do závodu jsem byl dobře naladěný,“ popisoval König, který má dvouleté zkušenosti z elitního šampionátu superbiků.

Start se českému jezdci povedl, získal několik pozic. Jenže ke konci úvodního kola ho srazil jeden ze soupeřů. „Do zatáčky musel vjet jako blázen, protože byl o čtyři místa za mnou. Přiletěl a trefil mi zadní kolo. Vyletěl jsem do vzduchu na higsidera,“ tvrdil o incidentu König, pro kterého tak skončil celý víkend. „Hrozně mě to mrzí, smůla se mě drží dál. Ale já se nevzdám, budeme bojovat dál. Chceme být v dalším víkendu silnější. Snad tam budeme pokračovat v progresu, co teď máme.“

Foto: Hertrampf Racing Ducati

(Jiří Uhlíř)

Sdílet