POZVÁNKA NA VÍKEND (30.8. – 01.09.2024)

Největší událostí tohoto týdne bylo bezesporu oznámení návratu MotoGP na Masarykův okruh v Brně. Kromě toho přináší poslední prázdninový víkend několik skvělých příležitostí, kde můžete nasávat vůni spáleného benzínu a nafty. Nadcházející víkend nabízí další letní porci adrenalinu.

CZECH TRUCK PRIX & NASCAR – AUTODROM MOST

Největší tahák tohoto víkendu. Závody plné adrenalinu, drsných soubojů a rychlosti. Mostecký autodrom láká na spojení tradiční Czech Truck Prix s evropskou sérií NASCAR Whelen Euro Series. Kromě závodů se můžete těšit na bohatý doprovodný program, v jehož rámci se uskuteční také The Most Truck Festival, spanilá jízda městem.

https://www.autodrom-most.cz/

FB: Autodrom Most

MČR a POHÁR AČR V KARTINGU – STEEL RING TŘINEC

V pořadí pátý závod MČR v kartingu se koná na krásném třineckém okruhu Steel Ring Třinec. Motokárový šampionát jde do svého letošního finále a třinecký víkend může v mnoha kategoriích rozhodnout o celkových stupních vítězů, což s sebou pochopitelně přináší urputné souboje o každý mistrovský bod.

https://www.poharcr.cz/

https://www.steelring.cz/

FB: Czech Kart Open – MČR a PAČR v kartingu

MČR V AUTOCROSSU RB – AX DOBŘANY

Dobřany v Orlických horách jsou o víkendu dějištěm dalšího podniku MČR v autokrosu v Racer Buggy. Skupina Racer Buggy 160 přilákala rekordní množství malých jezdců, kteří budou v Dobřanech bojovat, společně s jezdci Racer Buggy 125 a 250, o ty nejvyšší příčky a cenné body do seriálu Mistrovství České republiky a České trofeje.

https://www.amkdobrany.cz/

FIM MiniGP Czech Republic Series & OPEN MČR MINIRACING – FUN ARENA CHEB

FIM MiniGP Czech Republic Series a Miniracing Czech Republic míří letos podruhé do Chebu. Na západě Čech můžete sledovat v pořadí šestý podnik letošní sezóny. Také v disciplíně miniracing se schyluje k velkému finále, nenechte si ujít souboje o celkové prvenství. Na kanále YouTube můžete vše sledovat prostřednictvím tradičního livestreamu.

https://www.miniracing.cz/

FB: Miniracing Czech Republic

FB: FUN arena Cheb

ČEZ MČR V ECORALLY, PHOENIX CONTACT Česká Trophy v EcoRally – 3. AGROTEC ECO RALLY HUSTOPEČE

Rally, ve které nevyhrává rychlost, ale pravidelnost a přesné dodržení stanovené průměrné rychlosti. Není to tak snadné, jak se zdá. Přesvědčilo se o tom už mnoho posádek. Třetí ročník jihomoravské rally pravidelnosti je primárně určen vozům na alternativní pohon, na start se ale postaví i vozy se spalovacími motory, které budou závodit ve vlastní kategorii. Závod je rozdělen do dvou etap, během kterých účastníci urazí přes 330 kilometrů (z toho 286 kilometrů měřených).

https://www.agrotecrally.cz/

OPEN MČR NA DLOUHÉ DRÁZE – MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Mezinárodní mistrovství ČR na dlouhé dráze se pojede v sobotu 31.8.2024 na známém oválu v Mariánských Lázních jako náhrada za odložený květnový závod.

https://www.dlouhaplochadraha.com/

Kompletní kalendář sportovních i mimosportovních akcí naleznete na úvodní straně našeho webu.

(Jan Koudelka)

Sdílet