Czech MX Junior: Juniorský mistrák se přesouvá do Kaplice

Pátý závod MX Shop Sekerka OPEN MČR juniorů a žen 2024 se po týdnu přesouvá do jihočeské Kaplice. V sobotu 24. srpna 2024 se tak juniorští závodníci společně se ženami představí v opačném cípu republiky. I zde můžeme očekávat zajímavé souboje, pády i krizové momenty. Věříme, že si všichni fanoušci i příchozí diváci užijí další mistrovský podnik. Součástí pozvánky je také informace o příjezdu k trati a plánek závodiště.

Příjezd do Kaplice je trochu odlišný, než jsme zvyklí, ale už na posledním seniorském MČR jsme mohli tuto trasu využívat. Popis příjezdu: Při příjezdu do Kaplice po E55, za benzinou MOL odbočit první odbočkou doleva do centra. Následuje další nejbližší odbočka doleva na sídliště. Poté další odbočka doleva směr rybník „Pentle“, dále dolu k řece přes most směr Čevak a.s. a následně po obslužné cestě do areálu s výjezdem ve spodní části. Bližší ukázka příjezdu na našich sociálních sítích na videoukázce. Navigaci dohledatelné.

OPEN MČR 65 ccm

Solidní náskok na čele třídy drží po čtyřech závodech Tomáš Glogar (JB MX Racing), který se i v Kaplici představí s červenou tabulkou. Průběžné druhé místo patří slovenskému reprezentantovi Matejovi Masárovi (Motoškola 99), který bude chtít stáhnout několik bodů a udržet náskok před jezdci, kteří bojují o třetí místo. To jsou aktuálně tři – průběžně třetí Milan Rubeš (JB MX Racing), průběžně čtvrtý Emil Dobisz z Polska a průběžně pátý Simon Malec ze Slovenska. Šesté místo drží Vojtěch Zendulka (Cermen KTM Racing Team). Sedmý je Lukáš Mráz, osmý Michal Hendrych (Anette Racing Team klub AČR) a do desítky nejlepších aktuálně proplul i Jakub Ponert s Davidem Podešvou (WMZ Racing Team).

MČR 85 ccm

Národní třídu pětaosmdesátek ovládá Matyáš Výleta (KRTZ motorsport), který sice v jednom závodě nebojoval, ale aktuálně drží červenou tabulku s náskokem čtyř bodů. Druhý je průběžně výborný startér Hugo Brant (Cermen KTM Racing Team), který si svou pozici bude chtít udržet minimálně do finálového závodu. Souboj budeme moci sledovat mezi třetím Zdeňkem Buštíkem (Lutcar Team) a čtvrtým Ondřejem Ludvíkem (KRTZ motorsport). Jan Pokorný (GT2 motorsport) drží aktuálně páté místo. Na šestém místě máme Alexe Voňavku (Dr.K Racing Team). Po zranění se na sedmé místo propadl Jan Veselý (Anette Racing Team klub AČR). Osmý Vojtěch Kuthan (Dr.K Racing Team) doufá, že stihne vyléčit poranění z Rudníku, aby mohl soupeřit o další mistrovské body. Devátým jezdcem pořadí je Adam Kadeřábek (KBS Team) a desátým Martin Smolka.

OPEN MČR 125 ccm

Bodový náskok v průběžném vedení po Rudníku navýšil Martin Závrský (NEW2 Project), který je v dobré formě a červenou tabulku bude chtít udržet až do poslední rozjížďky letošní sezóny. Druhé místo patří Sewerynovi Gazdovi (KMP Honda) z Polska, který má náskok pouhých pěti bodů na třetího Martina Červenku (Orion Racing Team). Martin v Rudníku stahoval Martina Závrského a bylo by zajímavé sledovat jejich souboje, kdyby závody nebyly zrušeny. Průběžná čtyřka patří Tomášovi Ptáčkovi (TerraPro Racing), který se v Kaplici bude chtít vrátit zpátky do bojů o pódium. Páté místo průběžně drží Marek Novák (JB MX Racing), který se výborně blýskl v Rudníku. Šestý je Standa Pojar (MTX Racing Team). Sedmé místo průběžně patří Václavovi Dohnálkovi (GT2 motorsport), zatímco Jakub Zahradník (WMZ Racing Team) drží osmičku a Adam Hruška (MTX Racing Team) devítku. Desátý Filip Křivan (Promoto Husqvarna Racing Team) se bude chtít na domácí trati v Kaplici blýsknout minimálně stejným výkonem, který předvedl v Rudníku.

OPEN MČR Ženy

Také mezi ženami můžeme, stejně jako v předchozích letech, očekávat zajímavé souboje. Aktuálně vede rakouská závodnice Sarah Schnelzer (SMX Racing Team Rudník), která má na čele pětibodový náskok na druhou Anetu Čepelákovou (Yamaha Čepelák Racing klub v AČR). Loňská mistryně Lucie Simonová (Simpo racing – ČAM) sleduje jejich souboje za nimi a má stále možnost bojovat o nejlepší místa na stupních vítězů. Čtvrtá je průběžně zkušená Barbora Laňková (Orion Racing Team), která si po Rudníku bude chtít spravit chuť. Páté místo patří Kristýně Tomiškové (Team Motokrosová Škola CZ) a šestá je Alina Buchbauer (SMX Racing Team Rudník) z Rakouska. Na startovní rošt by se měla vrátit i další rakouská reprezentantka Elena Kapsamer (SMX Racing Team Rudník), která je průběžně sedmá. Osmou Vanessa Zimmermanová (MTX Racing Team) už na startu letos neuvidíme, rozhodla se přerušit sezónu a léčit motokrosové poranění. Devátá průběžně je maďarská závodnice Lora Tamás a desátá Karolína Boušková.

OPEN MČR MX2 Junior

V nejsilnější třídě má náskok více než třiceti bodů Tomáš Pikart (NEW2 Project), který má Kaplici mezi svými oblíbenými tratěmi a náskok na čele bude chtít ještě navýšit. Průběžně druhý je Josef Novák (Cermen KTM Racing Team). Pepa je letos slušně rozjetý a v nabité konkurenci udělá všechno pro to, aby se popral o pódiové umístění. Třetí průběžně je Petr Rathouský (Orion Racing Team), který má téměř shodný počet bodů jako čtvrtý Radim Kraus (KovoKraus). Pátým jezdcem pořadí je Daniel Mandys (SMX Racing Team), na kterého ztrácí pouhé dva body Jiří Klejšmíd (MX Team SD Install Racing). Souboje očekáváme i mezi sedmým Jaromírem Steigerem (Hrabica Motocross Team) a osmým Jiřím Hendrychem (Anette Racing Team klub AČR). Nejlepší desítku uzavírá Přemysl Zimek (Auctor MX Team) a maďarský závodník Nikolics Boldizsár (Yamaha Austria).

LIVE STREAM = ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ

Také z pátého závodu MX Shop Sekerka OPEN MČR juniorů a žen 2024 bude ve spolupráci se Studio4Event živé vysílání z celého závodu. Video poběží na našem YouTube kanálu ZDE. (https://www.youtube.com/watch?v=fX9uHQe7970)

TZ Czech MX Junior

Foto: Nataly Helmichová

Sdílet