Čtvrtým podnikem domácího šampionátu v ecoRally byla 1. Eco Rallye Beskydy

O víkendu 9. a 10. srpna 2024 se v okolí Čeladné uskutečnil první ročník Eco Rallye Beskydy. Z vítězství se radovala reprezentační posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek s vozem Hyundai Kona Electric, mezi značkami zvítězila automobilka Peugeot.

 Soutěž debutující v kalendáři ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally si pro posádky nachystala celkem 368 km dlouhou trať rozdělenou do dvou dnů a třinácti měřených zkoušek využívajících atraktivní horské cesty v krásném prostředí Beskyd. Výzvou pro většinu posádek byly zejména páteční náročné noční zkoušky, během kterých bylo potřeba se extrémně soustředit zejména na navigaci.

V té ani jedinkrát nezaváhala reprezentační posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek, která zároveň po polovině sezóny vede i světový pohár Bridgestone FIA ecoRally Cup. „Beskydskou premiéru jsme si moc užili. Celá trasa byla moc hezky poskládaná a vybrané úseky jsme si vysloveně užívali. Jsme rádi za zdejší vítězství, kterým jsme se znovu přiblížili k zisku domácího titulu,“ zhodnotil soutěž Michal Ždárský.

V hodnocení značek zahrnující umístění dvou nejlepších posádek zvítězil tým Peugeot ČR. „S výsledky Eco Rallye Beskydy jsme velmi spokojení. Podařilo se nám uspět nejen z hlediska hodnocení regularity, ale také co se týče spotřeby. Celkově tak hodnotíme Eco Rallye Beskydy jako moc povedenou,“ říká Kryštof Hájek.

Podobně to vnímala i řidička druhé posádky Peugeot Lucie Kudrnovská: „Za nás to jednoznačně byla nejlepší soutěž! Trasy byly opravdu nádherné, moc jsme si to užili. Také organizace fungovala dokonale. Hlavně jsme ale zajeli skvělý výsledek. Třetí místo je naše nejlepší umístění.“

I na Eco Rallye Beskydy se ale soutěžilo i v dalších kategoriích. V hodnocení PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally hodnotící pouze výsledek regularity zvítězila též posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek (Hyundai Kona Electric) před posádkou Kryštof Hájek – Jakub Motlík (Peugeot e-2008) a Lucie Kudrnovská – Petr Timura (Peugeot e-208). V klasifikaci PHOENIX CONTACT pohár ve spotřebě v ecoRally dominovala posádka Michala Žďárského, kterou na stupních vítězů doplnila posádka Marek Tomíšek – Miroslav Tomíšek s vozem MG4 Electric XPOWER a Kryštof Hájek s Jakubem Motlíkem (Peugeot e-2008).

V hodnocení České Trophy značek dosáhla na první místo již zmíněná automobilka Peugeot, druhá byla značka Hyundai a třetí automobilka DS. Značka Peugeot tak tímto vítězstvím zvýšila svůj náskok v průběžném pořadí šampionátu.

Dalším podnikem domácího mistrovství bude na konci srpna 3. Agrotec ECO Rally Hustopeče.

Sdílet