Čeští trialisté na ME v Německém Grossheubachu nezklamali

V německém Grossheubachu pokračovalo Mistrovství Evropy v trialu.  Českou republiku reprezentovalo 6 jezdců a vedli si na výbornou.

Úseky se v Německu zdály těžší, jelikož v nich byly i výjezdy a výskoky větších skal a kamenů. Během soutěže se ale většině jezdců dařilo tyto překážky překonávat. Počasí jezdcům přálo, a tak se nakonec jednalo o hezký soutěžní víkend.

Do kategorie Junior cup se postavil Jan Christopher Baloušek a nevedl si vůbec špatně. V sobotu i v neděli si vyjel třetí místo.

V kategorii Over 40 startoval Martin Křoustek. V obou dnech nedal svým konkurentům šanci a bral dvakrát zlato. V sobotu si Martin zapsal pouze 1 trestný bod, v neděli ještě jeden přidal, ale i se dvěma trestnými body dokázal vyhrát.

V nejvyšší ženské kategorii startovala Denisa Pecháčková a Petra Budínová. V sobotu Denisa dokázala smazat manko a nabrala stejný počet trestných bodů jako Alessia Baccheta z Itálie. Obě shodně 15 trestných bodů. Nakonec se však z vítězství radovala Italka, která dokázala Denisu porazit na počet 0.  Petra Budínová si v sobotu dojel pro devátou příčku. V neděli si Denisa spravila chuť vyhrála s deseti trestnými body. I Petra Budínová si polepšila a skončila na konečném 8. místě.

Na start kategorie Youth International se postavil Tadeáš Mikunda a Richard Kůta. Pro Tadeáše to byla premiéra na evropské scéně a v sobotu si nevedl vůbec špatně. 21 trestných bodů a sedmá pozice. To ostřílenější Richard Kůta se v sobotu trápil a nasbíral 49 trestných bodů. Nakonec to stačilo na 13. místo. Neděle byla pro oba složitější, ale Richard se vyspal o trochu lépe. Nasbíral 22 trestných bodů a bylo z toho P7. Tadeáš nasbíral 35 trestných bodů a uzavíral první desítku. Pro Tadeáše to však byla výborná zkušenost a hromada poznatků do budoucna.

PRŮBĚZNÉ POŘADÍ ČESKÝCH JEZDCŮ

Jan Christopher Baloušek–Junior cup-P9

Martin Křoustek–Over 40-P1

Denisa Pecháčková–Women–P1

Petra Budínová–Women–P8

Tadeáš Mikunda–Youth International–P9

Richard Kůta–Youth International–P10

Sdílet