CO SE UDÁLO V POSLEDNÍCH DVOU TÝDNECH NA TRIALOVÉ SCÉNĚ?

Trial družstev – Slovensko

Ve dnech 20-21.7 se ve Vieska – Bezdedov konalo pod záštitou Trial klubu Kamikadze MMSR v trialu družstev, kterému v sobotu předcházel tzv Free trial jednotlivců. Tím, že organizátor spojil trial s MMSR v country crossu byla velká divácká účast, která viděla i úspěchy našich trialistů.

Do sobotního tzv. Free trialu nastoupil i Tadeáš Mikunda, který kategorii Junior vyhrál. Do soutěže se postavil i Tadeášův táta a minder Robert Mikunda, který vyhrál v kategorii 40-50 let.  V sobotu startovali ve free trialu ještě Petr Hůlka P5, a Antonín Martyš P6 v kategorii klasik. V kategorii nad 60 let v bylo pořadí P1 Michal Váša, P2 Milan Sýkora a P3 Vladislav Dvořák.

V neděli byla na programu soutěž družstev, kterého se účastnilo 11 týmů. Titul Mistra Slovenské republiky v kategorii družstev si domů odvezli Tadeáš Mikunda s Robertem Mikundou a Slovenskou stopu v tomto družstvu zajistil Adam Kollár. U Mikundů si tak mohou odškrtnou jeden cíl pro rok 2024 jako splněný a my jim gratulujeme. Do soutěže družstev se postavili také Petr Hůlka, Antonín Martyš a Vladislav Dvořák (všichni na klasických trialových motorkách) a získali P6.

 

Ve Španělském mistrovství o sobě opět dali vědět Denisa Pecháčková a David Fabián jun.

Ve Španělské Pobladura de las Regueras pokračovalo Mistrovství Španělska. Úseky byly postaveny jak umělé v klád a kamenů, tak i přírodní v lese, potoce a výjezdy si jezdi užili také.

V kategorii TR2 startoval David Fabián jun. společně s dalšími 18ti jezdci.  Sobotní část soutěže se Davidovi nevyvedla podle představ, jelikož se chtěl umístit na pódiu. V neděli však byl David se svou jízdou spokojený, jel bez chyb a vybojoval skvělé 2. místo.

Do kategorie TR1 Women nastoupila Denisa Pecháčková, která si v sobotu i v neděli s tratí poradila tak, že nedala šanci svých soupeřkám. Bylo z toho 2x P1 a Denisa byla velmi spokojená a těšila se z cesty na ME do Isoly ve Francii.

 

Víkend 27. – 28. 7 byl ve znamení ME v trialu, které hostila Isola 2000 ve Francii.

V rámci Mistrovství Evropy můžeme konstatovat, že čeští jezdci patří do Evropské špičky. Isola 2000 je horské středisko, které s trialem má bohaté zkušenosti. Úseky jsou zde velmi strmé, kamenité, a hlavně nadmořská výška 2000 metrů dělají jezdcům, ale i doprovodům problémy. Když si připočteme slunečné počasí, jedná se skutečně o velmi těžký fyzický výkon.

Začneme kategorií Women EC, kde nás reprezentovala Petra Budínová a Denisa Pecháčková. Petra si v sobotu i v neděli dojela pro P6. Denisa v sobotu zlatá (P1) a v neděli stříbrná (P2) a to i přes zlepšení o jedno šlápnutí.

V kategorii Over 40 cup se jak v sobotu, tak v neděli postavil na nejvyšší stupeň tedy P1 postavil Martin Křoustek. Martin zhodnotil, že se jednalo o hezkou technickou kamenitou soutěž.

V kategorii Trial EC startoval Jan Baloušek, který skončil na P8

Dále se na start postavil Richard Kůta, který dojel na P9.

Děkujeme jezdcům za reprezentaci a gratulujeme k výsledkům

Mistrovství Evropy pokračuje 3-4.8 v Německém Grossheubachu a o víkendu 11.-12.8 zavítá Mistrovství Evropy a českého Nepomuku u Kramolína.

Český trial (ceskytrial.cz)

 

 

Sdílet